Seks personer varetægtsfængslet i sagen om bestikkelse af offentlige ansatte.

Arkiv foto. Lasse Antonsen.

Arkiv foto. Lasse Antonsen.

Pressemeddelelse:

Efter en anmeldelse fra Region Sjælland har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi iværksat en efterforskning af mulig bestikkelse. I går morges ransagede Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i samarbejde med Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) derfor 17 forskellige adresser på Sjælland.

I forbindelse med ransagningsaktionen blev 13 personer anholdt og sigtet efter straffelovens § 122 og § 144 vedrørende bestikkelse af offentligt ansatte. Sagen vedrører mistanke om uberettigede økonomiske dispositioner i tilknytning til private leverandører, som regionen har indgået aftaler om it-leverancer med.

LÆS OGSÅ: Politiet efterforsker mulig bestikkelse af offentlige ansatte.

Seks personer blev i går eftermiddags fremstillet i et 14-timers langt grundlovsforhør ved retten i Nykøbing F. De blev alle varetægtsfængslet i fire uger og afgørelsen blev kæret.

Fire af de fremstillede personer blev sigtet for overtrædelse af straffelovens §122 om aktiv bestikkelse, dvs. for at yde bestikkelse til offentligt ansatte ved bl.a. at have stillet midler til rådighed for disse, som blev anvendt til private forhold, rejser og forplejning.

De to øvrige fra hhv. Rigspolitiet og Region Sjælland er sigtet for overtrædelse af straffelovens §144 om passiv bestikkelse ved bl.a. at have taget imod private rejser, hotelophold og forplejning.

De øvrige syv personer, der blev anholdt og sigtet i sagen, er efter afhøring løsladt med opretholdelse af sigtelserne.

Nu skal afhøringerne og forklaringerne fra gårsdagens grundlovsforhør samt det materiale, der er fundet ved ransagningerne, gennemgås. På den baggrund tages der stilling til, om der vil være grundlag for yderligere anholdelser og sigtelser.

Det er klart, at i en sag af denne karakter vil vi være i tæt samarbejde med SØIK, siger politiinspektør Kim Kliver, der udtrykker tilfredshed med sagens forløb indtil videre.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ønsker ikke på nuværende tidspunkt at give flere oplysninger om efterforskningen af den konkrete sagDenne artikel er set4129gange.