Ubådsmysteriet: Der skete en ulykke ombord på ubåden

Ubådsmysteriet: Der skete en ulykke ombord på ubåden

Københavns Byret har i dag på baggrund af en henvendelse fra anklagemyndigheden og sagens forsvarer ophævet dele af dørlukningen i ubådsmysteriet. Det oplyser Københavns Politi mandag i en pressemeddelelse.
Den delvise ophævelse af dørlukningen i sagen gør nu, at politiet kan oplyse om yderligere detaljer i den opsigtsvækkende sag, om ubåden og den forsvundne svenske journalist Kim Wall.

De oplysninger i sagen som Københavns Politi nu kan udtale sig om, er blandt andet omkring Peter Madsens forklaring, som politiet tidligere har nævnt havde ændret sig. Men uden de har kunnet fortælle hvad den nye forklaring lød på, grundet dørlukningen i sagen.

LÆS OGSÅ: Ubådsmysteriet: Svenske Kim Wall var ikke i den forliste ubåd

Peter Madsen havde overfor politiet i første omgang udtalt, at han havde sat kvinden af på Refshaleøen i København. Men den forklaringen ændrede han dog hurtigt igen.

Peter Madsen har efterfølgende forkaret følgende overfor politiet:
”Sigtede har til politiet og i retten forklaret, at der er sket en ulykke ombord på ubåden, som har medført Kim Walls død, og at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt. Københavns Politi kan supplerende oplyse, at sigtelsen for drab opretholdes. Der vil ikke kunne gives yderligere oplysninger om sagens efterforskning, da denne stadig er omfattet af dørlukningen”. Lyder det i pressemeddelelsen fra Københavns Politi.

LÆS OGSÅ: TV: Ubåds-forlis: Ubådsejer sigtet for drab på svensk journalist

De svenske og danske søfartsmyndigheder har nu også fået udarbejdet et konkret track af ubådens sejlrute i Køge Bugt og Øresund. Dette viser at ruten ligger alene i dansk farvand i henholdsvis det sydlige Øresund samt den nord- og vestlige del af Købe Bugt.
Danske søfartsmyndigheder har i løbet af fredagen foretaget konkrete dyk på denne rute, som også er blevet gennemført i løbet af mandagen, hvor der også er foretaget søgning med sonar udstyr.

Da der fortsat er dørlukning i sagen, har det ikke været muligt for københavns politi at udtale sig yderligere om efterforskningen i sagen. Men de vil melde ud via pressemeddelelser, hvis der skulle fremkomme nye væsentlige oplysninger i sagen.

/112news/
Denne artikel er set1726gange.