Brandfolk øver nye redningsteknikker efter drukneulykke

Brandfolkene i Korsør øver nu nye redningsteknikker efter drukneulykke

Korsør: Brandfolk fra kystredningsberedskabet i Korsør træner for tiden nye redningsteknikker, til at bjerge folk fra havnebassinnet i Korsør Havn, ovenpå ulykken i november sidste år, hvor et ægtepar kørte i havnen og hvor manden omkom som følge af ulykken.




Teknikken er ikke ny, men er blevet brugt af beredskabet i Randers, som det kunne ses i DR programmet, Brandmand Skulder Mod Skulder, som for nyligt løb over skærmen, og teknikken går i alt sin enkelthed ud på, at man ved hjælp af en stige, nemmere kan redde personer op ad havnebassinnet som kan ses i videoen ovenfor.

Det sker blandt andet ovenpå drukneulykken tilbage i november, hvor et ældre ægtepar af uforklarlige årsager kørte i havnen i Korsør, men den 71-årig mand omkom som følge af ulykken, efter at have kæmpet for at redde sin kone i det kolde vand.




Efter ulykken har beredskabet evalueret hændelsen, for at se på om eventuelt nye metoder i fremtiden vil kunne hjælpe til en hurtigere og mere effektiv indsats, så man nemmere og hurtigt kan få bjerget personer op af havnen.

– For det første handler det om redningsmandskabets sikkerhed. Og så er det også for at sikre, at vi får de tilskadekomne personer op så nænsomt og effektivt som muligt, fortæller stationsleder Flemming Hansen fra Falck i Korsør til TV ØST.

/112news/




Herunder kan du se video fra dødsulykken i november sidste år. Foto. Lasse Antonsen.




Denne artikel er set2688gange.