Brand i forladt bygning ved Sorø fredag eftermiddag & aften

Fotograf: Casper Hansen 112News.dk

Sorø: Fredag eftermiddag omkring 17.15 fik politiet samt Slagelse Brand & Redning Station Sorø en melding om bygningsbrand i en lille by udenfor Sorø på Vestsjælland. Ved beredskab og politiets ankomst kunne det konstateres bygningen var overtændt. Det gjorde at indsatslederen fra brandvæsenet aktiverede et ALLEKALD. Det betyder alt disponibelt mandskab fra station Sorø bliver kaldt ind og kører ud til branden.

Sundhedsskadelig røg aktiverede beredskabsmeddelelse:

Omkring klokken 18.30 blev der over landets tv skærme under Semi-Finalen i håndbold udsendt en beredskabsmeddelelse. Dette blev gjort da røgen fra branden var så kraftig at beboerne i området blev bedt om at blive inden døre samt lukke døre og vinduer. Sven Urban Hansen vagthavende indsatsleder fra Slagelse Brand & Redning station Sorø udtaler til Tv2 Øst “Det var helt traditionel brand røg og alt røg er jo giftig, der var bare rigtig meget af den i går, da der gik brand i tagpappet. Og når tagpap brænder, giver det en meget kraftig røgudvikling”

Beredskabsmeddelelsen blev ophævet igen kl.22.40 Fredag aften.

Fotograf: Casper Hansen 112News.dk

Komplicerede tagforhold gav brandfolkene kamp:

Selvom brandfolkene i Slagelse Brand og Redning er rigtig dygtige erfarne brandfolk kan en brand til tider godt drille. Dette måtte indsatleder Sven Urban Hansen sande som udtaler til Tv2 Øst ” Branden startede i køkkenet og havde bredt sig til tagkonstruktionen, hvor der var gået ild i noget tagpap, som lå under et tag bygget af stålplader, hvilket betød, at brandfolkene havde svært ved at få adgang til branden. Vi boksede en del med at få stoppet branden, da vi skulle skille en del af tagkonstruktionen ad for at komme ordentligt til. Derfor endte vi først med at tage afsted, da klokken var fire om morgenen, siger Sven Urban Hansen. Bygningen som er beliggende på Ladefogedvej 4 er ikke brændt helt ud, men er slemt beskadiget, oplyser han”

Ingen personer kom til skade i branden

Fotograf: Casper Hansen 112 News.dk

Denne artikel er set86gange.