Borgmester besøg i Kvarterhuset på Motalavej i Korsør

Fotograf. Lasse Antonsen - LA-Pressefoto.

Fotograf. Lasse Antonsen – LA-Pressefoto.

Af. Lasse Antonsen.

Korsør: Slagelse Kommunes borgmester Stén Knuth har gennem den sidste uges tid, besøg flere virksomheder i Korsør, som onsdag endte ud i et borgermøde, som blev holdt i “Under Hatten” i Jens Baggensens Gade i Korsør.

Tirsdag lagde borgmesteren vejen forbi beboerhuset “Kvarterhuset” på Motalavej i Korsør, hvor blandt andet Helhedsplanen gennem Slagelse Kommune holder til, nogle social økonomiske virksomheder.

Social økonomiske virksomheder er et kommunalt støttet projekt, som har til formål at få folk, som har været væk fra arbejdsmarkedet, tilbage på sporet og i job igen.
Første stop var cafeen, som er drevet af den social økonomiske virksomhed “Sumak”, som er er catering firma, der samtidig styre den daglige cafedrift i huset. Sumak har flere kvinder i job gennem jobcentret i Slagelse Kommune.

I køkkenet trak borgmesteren i forklædet, og kastede sig ud i madlavning, sammen med kvinderne i køkkenet.

Næste stop var virksomheden “Bevar”, som beskæftiger flere flexjobbere, som har været væk fra arbejdsmarkedet i længere tid, blandt andet som følge af tidligere arbejdsskader.

– Jeg vil i fremtiden slå et endnu større slag for de social økonomiske virksomheder, og er rigtig glad for at se hvordan de bidrager til, at folk der har været væk fra arbejdsmarkedet i længere tid, nu er på vej tilbage på sporet, sagde borgmesteren til 112news.dk under besøget.

Under besøget i huset lagde borgmesteren også vejen forbi kvarterets lektiecafe, som bliver brugt flittigt af de mange unge i området, hvilket borgmesteren var meget begejstret over.

– Jeg syntes lektiecafeen er en rigtig god ide, og jeg er særligt glad for at se nogle unge og forældre, som rigtig gerne vil have de får en uddannelse, og det godt, for så er vi på rette vej, sagde borgmesteren til 112news.dk.

Du kan se hele interviewet med borgmesteren om hans besøg, i videoen her under.
Denne artikel er set5140gange.