En 59-årig mand fra Farum er idømt 3,5 års fængsel for at optage sex-chats

En 59-årig mand fra Farum er idømt 3,5 års fængsel for at optage sex-chats

Arkiv.Foto

Farum: En 59-årig mand fra Farum er blevet idømt 3,5 års ubetinget fængsel i en omfattende sag, hvor han i mere end 300 tilfælde har optaget børn og unges seksuelle handlinger uden deres vidende via videochat, eller lokket dem til at sende nøgenbilleder til ham. Manden erkendte sig skyldig i samtlige forhold.

Efterforskningen af sagen, der begyndte i 2014 og blandt andet omfatter en gennemgang af mere end 100.000 chatkorrespondancer, har vist, at den 59-årige igennem mange år dagligt har chattet med piger og drenge via sociale medier.
Han har brugt forskellige profiler, hvor han – alt efter samtalepartnerens køn – har udgivet sig for at være en ca. 15-årig dreng eller pige. Her er det lykkedes ham at overtale den person, han chattede med til at tage tøjet af og i flere tilfælde foretage seksuelle handlinger.

Den 59-årige har optaget disse handlinger uden, at de forurettede var klar over det og dermed også uden at have fået samtykke til optagelserne. I nogle tilfælde har han tillige delt optagelserne med andre, der har interesse for børnepornografisk materiale.
– Jeg er meget tilfreds med, at domsmandretten har set på denne sag med samme alvor som anklagemyndigheden. Der er lagt vægt på omfanget af forhold, de mange forurettede og deres unge alder. Desuden har retten fundet, at det var en særligt skærpende omstændighed, at der er sket en distribuering af en række af optagelserne, siger senioranklager Helle Lykke Olesen, advokaturen for specielle sager ved Nordsjællands Politi.

Manden har udover fængselsdommen fået forbud mod at kontakte børn og unge under 18 år, som han ikke kender i forvejen, via internettet eller andre medier. Han skal tillige betale erstatning til de forurettede, som har nedlagt påstand om erstatning.
Fakta om sagen:

  • Sagskomplekset har 133 forurettede i alt – i alderen 8 til 62 år
  • Heraf er 104 identificeret: 46 er piger/kvinder og 58 er drenge/mænd
  • Heraf er 29 ikke identificeret – men 2 menes at være under 15 år
  • 45 ofre er under 15 år
  • 40 ofre er mellem 15 og 18 år
  • 19 ofre er over 18 år
  • Film (typisk onani og anden sex-aktivitet) af 11 ofre under og over 15 år – optaget hemmeligt – er videreformidlet til mindst 10 andre personer

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set3459gange.