36-årig mand fra Rumænien kan se frem til fængsel og udvisning af Danmark

36-årig mand fra Rumænien kan se frem til fængsel og udvisning af Danmark

Arkiv.Foto Foto. Nicolaj Svensson -112news

En 36-årig mand fra Rumænien er blevet dømt for i alt 35 forhold af tricktyveri og databedrageri for 126.000 kroner. Manden skal afsone en fængselsstraf på halvandet år.

Efter afsoningen bliver den 36-årige udvist til Rumænien og har forbud mod at rejse ind i Danmark de kommende 12 år.
Desuden skal den 36-årige betale erstatning til de forurettede, som har anmodet om erstatning.

Manden har i perioden fra august 2016 til maj måned i år begået en række tricktyverier, hvor pinkoder er blevet afluret og punge med dan- og andre betalingskort stjålet. Den 36-årige har herefter benyttet kort og pinkode til at hæve penge i hæveautomater.
Den 36-årige blev anholdt efter et tricktyveri i maj måned og har siden siddet varetægtsfængslet.

I løbet af efterforskningen voksede sagen mod ham, da det lykkedes at sætte ham i forbindelse med flere tricktyverier og databedragerier, alle primært begået mod ældre borgere.
At ofrene var ældre borgere samt størrelsen udbyttet var blandt de faktorer, som retten anså for at være skærpende omstændigheder.

– Tricktyveri er en særlig tarvelig form for kriminalitet, hvor almindelige borgeres venlighed og hjælpsomhed bliver udnyttet. Derfor er jeg også tilfreds med, at retten har afgjort sagen i overensstemmelse med min påstand, siger anklager Anders Trøck-Nielsen fra advokaturen for almene sager ved Nordsjællands Politis anklagemyndighed.
Den 36-årige er dømt for lignende kriminalitet i Storbritannien i 2012, i Frankrig i 2014 samt i Belgien i 2015.

/pressemeddelelse/
Denne artikel er set3748gange.