35-årig mor lag et billede op på facebook af en blotter sidste år: Hun skal nu betale 5000 kr i bøde

35-årig mor lag et billede op på facebook af en blotter sidste år: Hun skal nu betale 5000 kr i bøde

Arkiv.foto

Vordingborg: Retten i Nykøbing Falster, har nu slået hammeren i bordet og besluttet, at den 35-årig Rikke Louise Andersen skal betale en bøde på 5000 kr. for ulovligt at have offentliggjort en overvågningsvideo.
Det er nu anden gang den 35-årige kvinde er i retten med samme sag, hvor hun første gang blev frikendt. Men anklageren havde dog tiltalt kvinden efter en forkert paragraf, og hun blev derfor trods frifindelsen, tiltalt igen efter en ny paragraf.

Sagen startede tilbage i august sidste år, hvor kvinden postede et billedet på det sociale medie Facebook af den person, som hun mente havde blottet sig foran hendes datter og datterens veninde i Vordingborg.
Efter episoden var pigerne løbet hjem til den 35-årig mor, hvor de fortalte hvad der var skete.

Det fik så den 35-årige mor til at tage sagen i egen hånd, og hun gik derfor ned i den butik hvor det skulle have været sket ved, for at se om overvågningen viste noget fra episoden.
På overvågningen fra butikken, kunne man se manden og pigerne, og den 35-årig kvinde fik så taget et billede med sin mobil fra skærmen, hvor overvågningen kørte på.

Da kvinden havde postet billedet af manden på Facebook gik det stærkt, og opslaget blev hurtigt delt over over 1000 gange.
I oktober sidste år blev manden, som havde blottet sig over for pigerne, idømt ti dagbøder à 250 kroner, for at have blottet sig for pigerne.

Sagen har nu skabt stort postyr, da det ikke menes at være rimeligt, at man kan få en bøde på samlet 2500 kr. for at blotte sig, mens kvinden skal betale 5000 kr. i bøde, for at have offentliggjort billeder af en gerningsmand til en kriminel handling.
– Det er et spørgsmål om, hvordan praksis er på de her områder. Det er to forskellige sager, som ikke er blevet dømt i sammenhæng. Begge sager er i overensstemmelse med praksis, siger advokaturchef Michael Boolsen til BT.

/112news/
Denne artikel er set5581gange.