21-årig idømt fængsel på livstid for drab i Næstved

Arkiv foto. Midt og Vestsjællands Politi.

Arkiv foto. Midt og Vestsjællands Politi.

Næstved: Et nævningeting har ved Retten i Næstved fredag fundet Martin David Larsen skyldig i drabet på den 22-årige Edin Fakic på hans bopæl på Morsøvej i Næstved den 9. december 2013. Det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Martin David Larsen, der i dag er 21 år gammel, blev idømt fængsel på livstid.

Retten lagde til grund, at drabet skete som et led i en åben konflikt mellem rockergruppen Bandidos og udbrydergruppen Westside Nation, og retten fandt derfor anledning til at anvende straffelovens § 81 a, hvorefter straffen kan forhøjes med indtil det halve.

Det er første gang i retspraksis, at straffelovens §81 a anvendes i en straffesag af denne karakter, og hvor retten har fundet, at forbrydelsen beviseligt har baggrund i en konflikt mellem rockergrupperinger, og hvor der er anvendt skydevåben.

”Det er en sag, som har krævet omfattende efterforskning, og vi er derfor tilfredse med dommens udfald. Vi er naturligvis også tilfredse med, at det er lykkedes også at bevise, at drabet netop udsprang af den daværende konflikt de to rockergrupperinger imellem, og at der med dommen sendes et kraftigt signal om, at dette straffes hårdt i dansk retspraksis”, udtaler specialanklager Emil Folker.

”Samtidig sender politiet et klart signal til de kriminelle rocker/bandegrupperinger om, at vi på ingen måde kan og vil acceptere, når deres konflikter bliver afregnet i det offentlige rum ved brug af farlige våben”, udtaler politiinspektør Kim Kliver.

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set6798gange.