19-årig mand modtog dom for handel med hash i bandemiljøet

19-årig mand modtog dom for handel med hash i bandemiljøet 

Arkiv foto.

Herning: En 19-årig mand fra Herning fik i dag dom ved Retten i Aarhus for sin andel i omfattende handel med hash fra Black Armys hashklub i Herning.

Den 19-årige erkendte i retten, at han fra sommeren 2016 til sommeren 2017 havde arbejdet som hashsælger, og at han i den periode havde langet sammenlagt ca. 36 kg hash over disken.
Den 19-årige blev den 27 juni tidligere i år anholdt og varetægtsfængslet sammen med syv andre personer, alle med relationer til Black Army i Herning, i en større aktion foretaget af Særlig Efterforskning Vest.

Det blev i retten i dag lagt til grund, at den 19-årige havde haft en underordnet rolle i sagen, og at han på et tidspunkt selv, uden held, havde forsøgt at komme ud af miljøet.
Straffen blev fastsat til fængsel i et år og tre måneder. Heraf blev de ni måneder gjort betinget med en prøvetid på to år og med vilkår om, at den 19-årige går i behandling for sit misbrug af euforiserende stoffer.

Så begår den 19-årige ny kriminalitet eller forsømmer sin behandling, skal han i fængsel.
– Jeg er tilfreds med dommen, fordi der på den ene side blev lagt vægt på, at der er tale om organiseret og alvorlig kriminalitet, og på den anden side taget hensyn til den dømtes personlige forhold. Blandt andet at han havde en underordnet rolle i hashhandlen, og at han selv havde forsøgt at komme ud af det, siger anklager Rasmus Gyldenløve, Østjyllands Politi.

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set7913gange.