12 skolevogne har i denne uge været medvirkende til stikprøvekontrol af Syd- og Sønderjyllands Politi

12 skolevogne har i denne uge været medvirkende til stikprøvekontrol af Syd- og Sønderjyllands Politi: køreskolerne lever op til deres forpligtelser

Arkiv foto. Nicolaj Svensson – 112news.dk

Sammen med de øvrige politikredse i Jylland har Syd- og Sønderjyllands Politi i denne uge kontrolleret køreskolerne i politikredsen.
I forbindelse med kontrollerne har politiet undersøgt, om køreskolerne lever op til deres forpligtelser i forbindelse med undervisning af skolernes elever.

Som et led i stikprøvekontrollen er skolevogne også blevet standset med henblik på at undersøge, om undervisningsplanerne var udfyldt korrekt, samt om køretøjet og skolevognsudstyret var i korrekt stand.
– Kontrollerne viser, at køreskolerne generelt har styr på tingene. Vi har givet enkelte påtaler, typisk fordi en elev ikke har fået skrevet under i lektionsplanen, oplyser leder af færdselspolitiet, vicepolitiinspektør Knud Reinholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

12 skolevogne
Syd- og Sønderjyllands Politi har undersøgt i alt 12 skolevogne i Esbjerg, Varde, Tønder, Sønderborg og Haderslev. Ligeledes blev to køretekniske anlæg kontrolleret, et i den østlige del og et i den vestlige del af politikredsen.
Fra og med 1. januar i år har de 17-årige kunnet gå til køreprøve. I årets første ni måneder har i alt 2.925 17-årige været til køreprøve. Dumpeprocenten er på 26, hvilket er på niveau med andre politikredse.

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set14674gange.