Villa nedbrændte: Ville tænde levende lys på juletræet

Arkiv billede. Michael Johannessen – holbaekonline.dk

Boeslunde: En villa brændte lørdag aften ned til grunden på Gryderupvej ved Boeslunde, da beboerne i huset ville tænde de levende lys på deres juletræ en sidste gang, hvilket dog gik helt galt.




Da beboerne lørdag aften besluttede, at de lige ville tænde de levende lys på træet en sidste gang, gik det helt galt da flammen fra lyset pludselig fik fat i noget af pynten på træet, som derefter bredte sig til træet, hvorefter det hele gik meget stærkt, og de måtte derfor hurtigt forlade huset, det oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Brandvæsnet i Skælskør fik meldingen om branden klokken 20.08 og da de kort efter ankom til stedet var huset allerede helt overtændt, og der måtte derfor hurtigt tilkaldes assistance fra både Slagelse og Korsør til at bekæmpe flammerne i huset.




Det tog brandvæsnet hele aftenen og natten før branden var helt slukket, men da var stort set hele huset brændt ned til grunden, ligesom flere af væggene var væltet, men til alt held kom ingen noget til ved branden.

Levende lys på juletræet kan være utrolig farligt hvis man ikke tager sine forholdsregler, og det er derfor altid en god ide at have en ildslukker eller lignende i nærheden, når de levende lys tændes omkring juletid, og særligt sidst på jule og efter nytår, hvor grannet bliver utroligt tørt og derfor er yders let antændeligt.




Hvis man ikke er i besiddelse af en pulverslukker eller lignende, er der dog andre råd som er nyttige at tage med, da man foreksempel kan bruge en danskvand, da man kan ryste den og sætte en finger for åbningen af flasken, hvorved trykket fra kulsyren vil få den til at sprøjte væsken ud, hvilket er meget effektivt, men dog er der masser af andre råd som ligeledes kan følges.

I klippet herunder kan man se hvor hurtigt ilden udvikler sig, hvis man skulle være så uheldig, at der skulle gå ild i familiens juletræ. Video fra Youtube.

/112news/




Denne artikel er set5158gange.