TV: Verdens største atomubåd passere gennem Storebælt

Verdens største atomubåd passere gennem Storebælt

Verdens største atomubåd ‘Dmitriy Donskoy’ der skal til et arrangement i Skt. Petersborg kunne i dag opleves, da den sejlede gennem Storebælt.
Klokken 18.45 passerede den enorme ubåd Storebæltsbroen, hvor en masse mennesker havde taget stilling langs kysten, for at få et glimt af kæmpen, som passerer gennem Storebælt uddykket, da der ikke er dybt nok til at dykke.

Ubåden er verdens største og den sidste af sin art i Typhoon-klassen. Den har en længde på 175 meter, 23 meter bred og 12 meter høj. Ubåden drives af 2 atomreaktorer, der hver levere en ydelse på godt 100.000 hestekræfter.

LÆS OGSÅ: TV: 26-årig forsøgte at krydse Storebæltsbroen på cykel

Oprindeligt var ubåden bygget i 1970´erne, med det formål at kunne udrydde USA hvis det skulle blive nødvendigt. Derfor er den normalt forsynet med 200 sprænghovedet, som har en samlet sprængkraft på ca. 1350 Hiroshima-bomber.
Noget andet specielt og unikt ved ubåden, er det specielle og meget tykke skrog, som er bygget til at kunne bore sig gennem den tykke arktiske is, hvor den kunne holde sig skjult under i månedsvis.

Kilde: TV2-Nyhederne

/112news/
Denne artikel er set2031gange.