Ung mand fra Roskilde Festival er indlagt: er blevet smittet af en sjælden sygdom

Ung mand fra Roskilde Festival er indlagt: er blevet smittet af en sjælden sygdom

Arkiv.Foto

Roskilde: En 19-årig mand er i dag blevet indlagt på et sygehus på Sjælland, fordi han har fået den meget sjældne meningokoksygdom.
Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag konstateret et tilfælde af meningokoksygdom. Styrelsen er netop nu sammen med politiet i gang med en opsporing af den smittende unge mands nærmeste omgangskreds med henblik på at iværksætte eventuelle forholdsregler.

– Vi står med en 19-årig mand fra Sønderjylland, der med al sandsynlighed har meningokoksygdom. Men vi vil gerne understrege, at risikoen for at andre er blevet smittet er meget lille,” fortæller overlæge Troels Thomsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
Han henviser til, at det er vigtigt at være opmærksom på symptomer og henvende sig til festivalens samaritter eller læge, hvis man oplever symptomer såsom hurtigt indsættende høj feber, muskelsmerter, påvirket almentilstand, nakke- og rygstivhed og små blødninger under huden.

– Vi er på stedet, og jeg vil opfordre festivalens gæster til at tage det helt roligt, nyde festivalen og passe godt på hinanden,” siger Troels Thomsen.
Risikoen for smitte med meningokoksygdom er meget lille, men da det kan være en alvorlig sygdom, opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed for en sikkerheds skyld unge på festivalen til at være opmærksom på symptomer og ved tvivl og spørgsmål kontakte festivalens samarittertelte eller læger.

Hvis man bliver akut dårlig med påvirket bevidsthed, bør man ringe 112.
Du kan læse mere om meningokoksygdommen herunder, Kilde: Sundhedsstyrelsen.dk

https://www.sst.dk/da/sygdom-og-behandling/smitsomme-sygdomme/meningokoksygdom#

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set7594gange.