TV: Trusler om muligt skoleskyderi mod ZBC i Ringsted

« af 11 »

Ringsted: Politiet har i formiddagens løb været tilstede omkring ZBC “Zealand Business College” Ringsted, på Ahorn Alle i Ringsted, da politiet havde fået en anmeldelse om trusler mod skolen, som var blevet skrevet i et chat forum på nettet.

Politiet valgte derfor, at være tilstede omkring skolen formiddagen igennem, mens politiet har foretaget de nødvendige undersøgelser i sagen, Det skriver Midt og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

I truslen mod skolen stod der, “ZBC i Ringsted, hvis jeg var jer, ville jeg blive hjemme fra skole i morgen”. Beskeden var skrevet i et chat forum på nettet mandag aften, som i følge vores kilder skulle være et kendt hacker forum.

Trussel-ZBC-Ringsted-1

Tilknyttet beskeden var et foto af en skuespiller fra den amerikanske serie, American Horror Story, hvor hovedpersonen skyder alle eleverne på en skole. Det skriver TV-Øst. Det kan derfor formodes, at det er dette truslen handler om.

Der skulle dog ikke være nogen grund til at tro, at truslerne på nogen måder bliver ført ud i livet, og politiet forlod derfor skolen igen omkring middagstid. Skriver Politiet i pressemeddelelsen.

Skolen indkaldte tirsdag formiddag til lærerstaben til hastemøde om situationen, og den beredskabsplan skolen har for den type situation, hvor de løbende var i kontakt med politiet, om hvad skolen skulle foretage sig.

Meldingen fra politiet var dog, at skolen kunne forsætte undervisningen som normalt, men skolen valgte dog at sende nogle elever hjem, så de tilbageværende kunne være i mindre grupper, det oplyser uddannelses direktør for ZBC Ringsted, Glenny Hansen til 112news.dk

Se hele interviewet med Glenny Hansen i videoen her.

Det var en faglærer, som havde set en kursist dele truslen på Facebook, og underrettede derfor hurtigt skolens ledelse om beskeden, som hurtigt kontaktede politiet.

Sagen efterforskes fortsat i et forsøg på at finde frem til den, eller de personer, der har fremsat truslerne mod skolen, men foreløbig har efterforskningen ikke ført til anholdelse af nogen mistænkte i sagen.

/112news/

Sådan så det ud på skolen her til formiddag
Denne artikel er set5915gange.