TV: Ægtepar kørte i havnen – Blev hevet livløse op af havnebassinnet

TV: Ægtepar kørte i havnen – Blev hevet livløse op af havnebassinnet

Korsør: Et ældre ægtepar – en 71-årig mand og en 65-årig kvinde – kørte søndag morgen af uforklarlige årsager ud over kajkanten og i vandet med deres bil i Korsør Havn ved Casper Brandt Plads i Korsør.

Ægtepareret lå efterfølgende i overfladen og kæmpede mod hård strøm for at komme ind til kanten, men grundet den kolde vandtemperatur turde ingen af vidnerne til ulykken at hoppe i vandet for at hjælpe, af frygt for ikke selv at kunne komme op igen.

En af vidnerne var den 29-årige Mads Skaarup Larsen fra Korsør, som lige var kommet ind med bussen på Casper Brandt Plads ved 8.30 tiden, da en person kommer løbende imod ham og spørger, kan du svømme? Men Mads når egentlig ikke at tænke så meget, før han ser en bil i vandet og nogle personer som kæmper for deres liv i havnebassinnet.

– Jeg går i panik og løber hen til kajen og går lidt i shock over hvad der er sket, da jeg ser manden og bilen i vandet. Jeg ser der hænger en redningskrans ovre ved Cafe Vandkanten på væggen og løber derfor over og henter den og tilbage, men snoren er ikke lang nok og hænger fast, så to mænd løber over og løsner den, hvorefter jeg kaster den ud manden i vandet, men kunne ikke kaste helt derud og kan se manden er begyndt at blive træt, siger Mads Skaarup Larsen til 112news.dk

Da manden ikke kan få fat i redningskransen, beslutter han i stedet at søge tilbage til bilen, som kort efter går til bunds på et øjeblik, hvilket resulterede i at manden forsvandt fra overfladen, men han kom kort efter livløs op igen, hvorefter han drev over mod Cafe Vandkanten, hvor det lykkedes at få fat i manden.

Kort efter var redningsmandskabet på stedet, som hurtigt fik reddet den livløse mand og kvinde op af havnebassinnet og bragt dem i en ambulance, inden manden i helikopter blev fløjet til Rigshospitalet i København, mens kvinden som stadig havde puls, blev kørt til behandling på Slagelse Sygehus, men er dog senere blevet overflytte til Rigshospitalet hvor de nu begge er lagt i kunstig koma, det skriver TV-Øst.

– Jeg føler jeg burde have hoppet i med det samme for at hjælpe dem og føler jeg kunne have gjort mere, men er godt klar over jeg havde udsat mig selv for fare og gjorde hvad jeg kunne, siger en meget chokeret Mads Skaarup Larsen, som efter ulykken blev tilbudt krisehjælp på psykiatrien i Slagelse, men han skulle dog være okay trods oplevelsen.

I første omgang vidste man ikke hvor bilen var i havnebassinnet og om der skulle være flere i bilen, og man tilkaldte derfor dykkerberedskabet fra Falck i Lellinge ved Køge, som sendte en dykker i vandet for at finde bilen, som efterfølgende blev bjerget med hjælp fra en af Korsør Havns store kraner, som normalt bruges til at laste skibe, men heldigvis viste det sig der ikke var flere personer i bilen.

Her bliver den forulykkede bil bjerget fra havnebassinnet i Korsør. Video. Lasse Antonsen – 112news.dk.

De pårørende til de forulykkede er blevet underrettet om ulykken, det skriver TV-Øst.

/112news/
Denne artikel er set6427gange.