Tre unge dømt strenge straffe for dummebøde og vidnetrusler

Tre unge dømt strenge straffe for dummebøde og vidnetrusler

kokain, speed, amfetamin, stoffer, streger,

Arkiv foto.

Tre unge mænd på henholdsvis 17, 17 og 18 år er ved Retten i Nykøbing Falster blevet idømt strenge straffe for at opkræve en dummebøde, samt at begå både røveri og frihedsberøvelse.

Det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.
De tre unge mænd har truet ofrene – tre andre unge mænd – med forskellige former for ulykker, hvis de anmeldte røveriet til politiet. To af de dømte er yderligere blevet dømt for vold mod det ene af ofrene.

Forbrydelserne fandt sted i Maribo natten mellem den 13. og 14. oktober i år. De tre ofre havde her begivet sig ud i nattelivet og havde i den forbindelse medbragt noget kokain.

Dette faldt tilsyneladende ikke i god jord hos gerningsmændene, der opkrævede en dummebøde på 3.000 kroner for at have medbragt kokainen til det forkerte ’territorium’.
Ofrene turde ikke selv at anmelde hændelsen til politiet, da de frygtede repressalier, men heldigvis tog faderen til den ene af dem initiativ og anmeldte episoden til politiet.

Efter anmeldelsen fandt politiet hurtigt frem til de tre unge mænd, som blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, hvor de blev varetægtsfængslet.

Under retssagen med de tre unge lagde retten vægt på, at der var tale om et groft og umotiveret røveri, kombineret med både voldsudøvelse og frihedsberøvelse, som yderligere blev forsynet med en række vidnetrusler.

SLS Vagt Korsør

Derfor takserede retten dette til fængsel i 1 år og 6 måneder til den ene af de 17-årige, som tidligere er straffet for lignende kriminalitet. Han blev endvidere udvist betinget.

Den anden af de 17-årige, der var ustraffet, fik sin straf udmålt til fængsel i 1 år, mens den 18-årige, der kun havde en mindre aktiv rolle i forbrydelserne, fik sin forbrydelse takseret til fængsel i 8 måneder, hvoraf 5 måneder blev gjort betinget mod afvikling af samfundstjeneste.
Overvejer at anke dommen

De tre unge modtog straffen, men de overvejer nu alle tre om de skal anke af dommen.

– Dommen er yderst tilfredsstillende. Vestlolland har gennem nogen tid været plaget af utilpassede unges alvorlige og intimiderende kriminalitet, og rettens klare og konsekvente håndtering af denne og en række andre sager støtter godt op om den markante indsats, politiet og anklagemyndigheden har iværksat for at dæmme op om dette, siger advokaturchef Michael Boolsen, der fortsætter:

– Det er også vigtigt at understrege, at denne indsats ikke kan fungere uden den væsentlige og klare støtte, vi har fået fra de forurettedes forældre i denne sag.

/112news/

Photocare Slagelse
Denne artikel er set1361gange.