To unge mænd henvendte sig til politiet: Blev kropsvisiteret af en falsk civil betjent

To unge mænd henvendte sig til politiet: Blev kropsvisiteret af en falsk civil betjent

status efter Roskilde Festivalen, mand skudt af politiet.

Arkiv foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Roskilde: Klokken 22.31 henvendte to unge mænd på 17 og 19 år fra Roskilde sig til politiet, fordi de havde mistanke om, at en mand, der udgav sig for at politimand, men ikke var det, havde kropsvisiteret dem for kort tid siden.

Manden var kørende i en ældre og uindregistreret Citroen Picasso, da han havde henvendt til sig de to unge mænd og udgivet sig for at være civil politimand.
Da de undrede sig over, at han kørte i en bil uden nummerplader, havde han fået dem overbevist om, at det måtte civile politimænd gerne.

Manden gennemførte endvidere en kropsvisitation af de to unge mænd og havde ifølge deres oplevelser gennemført den grundigt på alle dele af deres kroppe.
Den falske politimand blev beskrevet som:

mand i 50-erne

med fuldskæg, overskægget var nikotingult,

iført en sort trøje, sorte bukser med bælte med pistollignende hylster og hvide sko.

På skuldrene havde han påsyet ”stjerner”, hvilket fremstod som hjemmelavet.

Politiet ledte forgæves efter manden og hans bil i området efter anmeldelsen om denne overtrædelse af straffelovens § 130 om udøvelse af en myndighed, som man ikke har.
Politiet vil benytte lejligheden til at erindre om, at enhver polititjenestemand er udstyret med politilegitimation, som politiet på forlangende skal fremvise til den, der beder om at se legitimationen. Hvis en person, der udgiver sig for at være politimand ikke kan/vil fremvise politilegitimationen, er der ekstra grund til at være særdeles skeptisk over for henvendelsen fra pågældende. Det rigtige politi bør i sådanne tilfælde derfor straks kontaktes. Endvidere kan det også afvises, at politiet må køre rundt i uindregistrerede biler.

/Døgnrapport/
Denne artikel er set8444gange.