To mænd er nu tiltalt for at begå tricktyveri i hele landet

To mænd er nu tiltalt for at begå tricktyveri i hele landet

Arkiv foto. Politi.dk

Brabrand: Retten i Aarhus afsagde i går dom mod to mænd på 28 og 42 år fra Brabrand, der var tiltalt for tilsammen at have begået 45 tricktyverier i butikker over hele landet.
Den 42-årige var desuden tiltalt for hæleri ved at være blevet fundet i besiddelse af en række tyvekoster.

De to mænd blev dømt for samtlige forhold. Den 42-årige fik et år og tre måneders fængsel, mens den 28-årige blev vurderet ikke egnet til almindelig fængselsstraf og derfor fik en behandlingsdom.
De to mænd, der begge er irakiske statsborgere, blev desuden betinget udvist med en prøvetid på to år efter løsladelse.

– Jeg er meget tilfreds med, at retten var enig i, at der var tale om tyveri af særlig grov beskaffenhed. Ser man på de enkelte forhold er det banale tyverier, men set i en sammenhæng er der tale om professionelle, organiseret tyverier, hvor de har kørt rundt i hele landet med det ene formål at begå tyverier mod butikker, siger anklager ved Østjyllands Politi Rosa Pape.
Den 28-årige modtog dommen, mens den 42-årige udbad sig betænkningstid. De blev begge varetægtsfængslet umiddelbart efter.

Genkendt på videoovervågning
Sagen mod de to mænd har været efterforsket af politiet i Aarhus Vest, der igennem længere tid har efterforsket en række sager om tricktyveri i butikker over hele landet.
De lokale betjente i Aarhus Vest havde et godt kendskab til de to mænd og fik løbende tilsendt videoovervågning fra butikker, der havde været udsat for tricktyveri.

Ved gennemgang af det omfattende videomateriale lykkedes det betjentene at genkende de to mænd som værende gerningsmænd til en række tricktyverier begået over hele landet – fra Hirtshals til Maribo.
Fremgangsmåden er typisk den samme, hvor de i grupper går ind i butikker om aftenen, eller kort før lukketid, hvor der er få medarbejdere på arbejde.

Så distraherer en af dem ekspedienten, mens de andre tager varer fra hylderne, typisk cigaretter og spiritus, og forlader butikken uden af betale.
De to mænd har arbejdet sammen med flere andre, og politiet i Aarhus Vest er fortsat i gang med at efterforske en række lignende sager, der formentlig munder ud i nogle hundrede sigtelser.

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set3171gange.