Stram Kurs demonstration i Slagelse endte i gadekamp

Stram Kurs demonstration i Slagelse endte i gadekamp

Slagelse: Det gik voldsomt for sig og endte i gadekamp i Slagelse Nordby tirsdag, da Stram Kurs og Rasmus Paludan mødte op på Kjærulffsvej i Slagelse for at demonstrere.

Demonstrationen var sat til at starte klokken 17, men allerede efter 10 minutter var der alvorlig ballade og gadekamp mellem en gruppe moddemonstranter og politiet.

SLS Vagt Korsør

Moddemonstranterne begyndte at kaste byger af vinflasker mod politiet, ligesom der blev smidt fyrværkeri, æg og andet gennem luften.

Under alt dette ballade og flaskekast, valgte Rasmus Paludan fra Stram Kurs at stille sig til at skråle fædrelandssang.

På et tidspunkt faldt der dog så meget ro på området, da en gruppe af fædre fik dæmpet gemytterne, at der kunne stilles spørgsmål til demonstrationen.
Politiet roste efterfølgende også de fremmødte fædre for hjælpen med at skabe ro i kvarteret, så resten af demonstrationen kunne foregå mere fredeligt.

Det virkede dog på ikke på de af moddemonstranterne vi snakkede med på stedet, at de følte de havde fået noget ud af deres spørgsmål. En enkelt kvinde blev også så påvirket af samtalen med deltagerne af demonstrationen, at hun blev fysik dårlig og måtte kaste op.
Lovlig demonstration

Trods der er tale om en lovlig demonstration, hvor det er politiets pligt at beskytte, så har demonstrationerne som Rasmus Paludan og Stram Kurs har afholdt, endt i ballade flere steder som i Slagelse.

112news.dk spurgte Rasmus Paludan under demonstrationen, hvordan han har det med at der skal bruges så mange ressourcer på det og der kommer så meget ballade ud af det?

Rasmus Paludan kan ikke se noget problem med demonstrationerne, men han mener dog derimod at hans budskab er klart. For med den ballade der nettop opstår, så mener han det beviser at det ikke ville være et område, hvor man kunne færdes uden at blive antastet.
Vi spurgte om han så mente det også var gældende, hvis han som almindelig privat person kom gennem kvarteret en dag?

Nej det mener han faktisk ikke han ville kunne, og henviser atter til den ballade som demonstrationen førte med sig og betegner desuden beboerne i området som nogle ghetto tabere.

I øvrigt henviser han til grundloven og mener derved det er helt fair og i orden med denne form for demonstration da den er helt lovlig og det ikke er ham som skaber eller opildner til balladen.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Bil blev sat i brand

Under demonstration var der pludselig blevet sat ild til en bil i den anden ende af boligområdet.

En patrulje med kampklædte betjente kørte flere gange forbi den brændende bil, i en ellers rolig del af kvarteret. Men trods flere meldinger fra beboerne om branden, skulle der gå over 30 min før brandvæsnet var på stedet.
Brandvæsnet slukkede det sidst af branden i bilen som udbrændte totalt, men til al held havde nogle beboere fået flyttet bilen ud fra p-båsen, så de øvrige biler gik fri af flammerne.

Omkring klokken 19.45 var der atter ro i området, hvor nogle beboere havde samlet sig med koste og skovle, for at feje de mange glasskår op på vejen.

Citron måne til betjentene

Da demonstrationen var overstået og betjentene holdt debriefing, mødte Stop Spild Lokalt fra Korsør op, hvor der blev uddelt citronmåne til betjentene, så de kunne få genoprettet sukkerbalancen. Det skriver de i et Facebook opslag tirsdag aften.

/112news/

Photocare Slagelse

Denne artikel er set21649gange.