Seneste nyt om hændelses forløbet ved skud attentatet i weekenden

Foto. Københavns Politi.

Foto. Københavns Politi.

Købehavns Politi bekræfter her til aften i en pressemeddelelse at gerningsmanden til skudattenterne i København i weekenden, er den 22 årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, som medierne har skrevet skulle være gerningsmand.

LÆS OGSÅ: Terror Danmark: Hele Danmark har flaget på halvt i dag.

Krudttønden

Afhøringer og tekniske undersøgelser viser, at gerningsmanden ved sin ankomst til Krudttønden lørdag eftermiddag, først forsøgte at komme ind ad andre indgange end hovedindgangen, hvorefter han på gaden blev mødt af den nu afdøde 55 årige filminstruktør Finn Nørgaard, mod hvem han afgav et skud, der var dræbende, og hvor også 3 politifolk blev såret af skud. De tekniske undersøgelser har vist, at det våben, som politiet senere fandt på boldbanerne ved Mjølnerparken, er gerningsvåbnet, en såkaldt M 95. Gerningsmanden har på stedet afgivet 28 skud.

LÆS OGSÅ: Terror i Danmark: Politiet søger fortsat vidner i sagen.

Synagogen på Krystalgade

De tekniske undersøgelser viser, at gerningsmanden har afgivet to skud med en kaliber 7,65 mm og syv skud med en 9 mm pistol, hvor skudene dræbte den 37 årige Dan Uzan, og sårede 2 politifolk, som blev ramt i arme og ben. Begge våben er identiske med de to pistoler han blev fundet i besiddelse af efter at have skudt mod politiet på Svanevej kl 04.50 søndag morgen.

LÆS OGSÅ: En kærlig hilsen til politiet fra borgerne i Københavns Nordvest kvarter

Svanevej

De tekniske undersøgelser viser, at gerningsmanden, da han blev råbt an af politiet, afgav to skud med en 9 mm pistol, samt et skud med en 7,65 mm pistol – dette projektil sad i ratstammen på det køretøj politiet kom kørende i til stedet. Det var her menneske jagten endte, da politiet besvarede skudene, og altså ramte og dræbte gerningsmanden Omar Abdel Hamid El-Hussein.

LÆS OGSÅ: Terror Danmark: Seneste nyt om efterforskningen fra Københavns Politi

Med de resultater vi nu har fået omkring gerningsvåbnene og gerningsmandens skudafgivelser, er vi kommet vigtige skridt videre i vores efterforskning. Vi forstyrrer fortsat mange med afhøringer, genafhøringer, indsamling af videomateriale og meget mere,  og er meget glade for den store tålmodighed, velvilje og forståelse vi oplever hos alle”. forklarer ledende politiinspektør Jørgen Skov, Københavns Politi i pressemeddelsen.Denne artikel er set3931gange.