Salpetersyre løb ud af tankvogn og fik asfalten til at boble

Salpetersyre løb ud af tankvogn og fik asfalten til at boble

Voldsomt så det ud søndag eftermiddag, da salpetersyre var løbet ud fra en tankvogn i Stenlille. Fotograf. Casper Hansen – 112News.dk

Stenlille: Slagelse Brand og Redning og beredskabsstyrelsen måtte søndag rykke ud med kemiberedskabet, da der løb salpetersyre ud af en tankvogn i Stenlille.

Det var en bekymret borger, der søndag eftermiddag kl. 15.32 kontaktede politiet, da der løb noget kemisk væske ud af tankvogn på Stationsvej i Stenlille, der fik asfalten til at boble op.

Brandvæsnet rykkede derfor ud med flere køretøjer og kemivogn, hvor de hurtigt fik undersøgt omfanget af udslippet fra tankvognen.

Det viste sig, at der var salpetersyre i tanken, som var løbet ud på vejen, som havde fået asfalten til at boble op.

Indsatslederen på stedet valgte derfor at rekvirere beredskabsstyrelsen og kemikalieberedskabet med rensetelt, samt en drone.

Grundet indholdet i tankvognen blev beboerne i området varslet om situationen, men det blev dog ikke nødvendigt at foretage en evakuering.

– Der har i mange år stået trailere af denne slags på Stationsvej i Stenlille. De fylder rigtig meget og vi vidste ikke engang der var noget i dem. Det fortæller en nabo på stedet til 112news.dk

Syren i tankvognen blev fortyndede med godt 10.000 liter vand for at neutralisere den, for at kunne håndteres sikkert.

/112news/

Denne artikel er set681gange.