Politiet har ransaget 25 adresse på Sjælland og Jylland: Der er flere aktioner på vej

Politiet har ransaget 25 adresse på Sjælland og Jylland: Der er flere aktioner på vej

Arkiv.Foto Fotograf. Lasse Antonsen.

Flere politikredse, Særlig Efterforskning Øst og Særlig Efterforskning Vest er i øjeblikket i gang med en samlet og koordineret indsats, hvor der indtil nu er anholdt 15 personer, der alle er tæt relateret til eller medlem af en bandegruppering på Indre Nørrebro.
En del af de anholdte indgår på forskellig vis i flere af de skud- og voldssager, som er forøvet i forbindelse med bandekonflikten, og de vil blandt andet blive sigtet for alvorlig personfarlig kriminalitet, forskellig form for bedrageri og anden berigelseskriminalitet.

Ransagning af 25 adresser
I forbindelse med anholdelserne er der blive foretaget ransagning af 25 adresser i politikredse på Sjælland og i Jylland og der kommer formentlig flere til.
Politikredsene vil i øvrigt rette henvendelse til en række bandemedlemmer, som har gæld til det offentlige, med henblik på inddrivelse af denne.

Intensiv efterforskning med banderne lige nu
Der foregår en intensiv efterforskning og øvrig politiindsats mod banderne i Danmark. Og det er dette arbejde, der har ført til politiets aktion i dag.
– Vi hverken kan eller vil acceptere bandernes voldshandlinger og den holdning, som de involverede grupperinger åbenbart har om, at man uden hensyn til andre og omkringboende kan skyde, forøve forskellig form for vold og på anden måde skabe stor utryghed i nærområderne, siger politiinspektør Flemming Madsen fra Særlig Efterforskning Øst, og understreger at både efterforskning og øvrig politiindsats fortsætter, selv om der ikke er voldelige sammenstød i bandekonflikten i disse uger.

Flere aktioner på vej
– Dermed kan der også forventes yderligere aktioner mod bandemiljøet i den kommende tid, siger Flemming Madsen.
En del af de anholdte vil i morgen blive fremstillet i grundlovsforhør i de respektive politikredse med påstand om varetægtsfængsling.

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set2643gange.