Politiet forbyder adgang til rockerklub efter skudepisode i nat

Arkiv foto. Christian Schmock.

Arkiv foto. Christian Schmock.

En akut konflikt i rocker/bandemiljøet udløser forbud mod adgang til Gremium klubhuset i Haslev, det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi tirsdag i en pressemeddelelse.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har netop udstedt forbud mod enhver adgang til adressen Finlandsgade 27 i Haslev. Forbuddet gælder fra i dag klokken 19 og 14 dage frem til og med den 16. februar 2016.

Baggrunden for denne beslutning er en akut konflikt mellem Gremium og Brothers, i hvilken forbindelse der i nat er afgivet 16 skud mod Gremiums klubhus i Haslev. Klubhuset er beliggende i område med bl.a. en uddannelsesinstitution, en sportsklub og forskellige arbejdspladser. Ud fra efterforskninger og systematisk indsamling af oplysninger i relation til bande- og rockermiljøet, har politiet vurderet, at der er en risiko for at konflikten kan føre til flere skudepisoder.
– Vi er ikke i tvivl om, at der er en konflikt mellem grupperne, og vi kan ikke acceptere at det skal udgøre en potentiel risiko for borgere, som færdes i det område, hvor Gremiums klubhus ligger,siger politiinspektør Kim Kliver, og fortsætter:

– Vi har erfaring for, at der i konfliktsituationer i bandemiljøet anvendes skydevåben, hvilket også har været tilfældet ved nattens episode ved klubhuset i Haslev. Derfor ser vi på situationen med stor alvor og vi ønsker først og fremmest at sikre lokalbefolkningens tryghed. Samtidig sender vi også et signal til bandegrupperingerne om, at vi ikke vil tolerere, at de udsætter andre for fare,siger Kim Kliver.

Beslutningen om forbuddet er taget i medfør af lov om forbud mod ophold på bestemte ejendomme (”Rockerloven”).
Denne artikel er set5000gange.