Nyt forsøg på Storebæltsbroen: Lette køretøjer forbydes at passere i blæsevejr

Nyt forsøg på Storebæltsbroen: Lette køretøjer forbydes at passere i blæsevejr

Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Korsør: Lette køretøjer forbydes nu at passere Storebæltsbroen i blæsevejr, som led i en kampagnen med fokus på sikkerheden over Storebælt. Det oplyser Sund og Bælt.

Et kraftig blæsevejr med vindstød af stormstyrke bevægede sig tirsdag ind over landet, hvorfor der blev udsendt forbud om at passere med lette køretøjer.

Normalt lyder meldingen på en advarsel om at passere broen med lette køretøjer. En formulering som nu er ændret til, at det er forbudt at passere med lette køretøjer.

Sidst på eftermiddagen havde vinden dog aftaget så meget, at det igen var muligt at passere broen normalt.

Der har tidligere været en del uheld på broen i forbindelse med kraftig blæst, da mange trodsede advarslerne og alligevel kørte over i lette køretøjer.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Tirsdag var det forbudt at passere Storebæltsbroen med høje lette køretøjer. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Resultatet har ofte været væltede lastbil trailere, campingvogne mm, som er væltet på broen og derved spærret for al trafik.

Uheldene har ikke blot vætet til fare for de øvrige trafikanter. Men altså også en vanskelig og farlig opgave for redningsfolkene på broen.

Kampagne sætter fokus på sikkerheden over Storebælt

Nu har Sund og Bælt så ændret retningslinjerne for at passere broen i blæsevejr. Det sker som led i en kampagne over en periode, som er lavet i samarbejde med transport branchen.

Kampagnen går ud på, at sætte fokus på sikkerheden over broen i blæsevejr. De vil derfor hjælpe chaufførerne med at forstå, hvornår det er farligt at passere.

Der vil derfor det næste stykke tid ikke blive advaret om at passere i blæsevejr. I stedet vil det være forbudt at passere i lette og vindfølsomme køretøjer.

Diffinationen af lette og vindfølsomme køretøjer omfatter blandt andet tomme trailere, campingvogne, hestetrailere mm.

Du kan læse mere om kampagnen og se trafik information for Storebæltsbroen på deres hjemmeside. Klik her.

/112news/

Denne artikel er set426gange.