Nødraket udløste redningsaktion i Storebælt

« af 3 »

Af. Lasse Antonsen.

Skælskør: Alarmcentralen fik onsdag klokken 10.30 et opkald fra en borger, som havde set en rød nødraket blive skudt af fra en båd ud fra stranden ved Kobæk.

Der blev derfor sat den helt store redningsaktion i gang, hvor både Skælskør og Korsør assisterede med en redningsbåd, ligesom en helikopter fra SOK blev sendt til stedet.

Heldigvis var situationen dog ikke så alvorlig, da der blot var tale om en større båd, som havde fået motorstop, og denne blev derfor fragtet til Skælskør Havn.

– Vi fik en melding om at der var fyret en rød nødraket af over Storebælt, samt at der muligvis var en person i vandet. Der var dog kun tale om motorproblemer, og i en situation som denne, er det ikke lovligt at affyre en rød nødraket, da den røde betyder, at personer er i livsfare. Personen har derfor fået en alvorlig løftet pegefinger, ligesom personen er blevet belært om reglerne for brug af nødraketter til søs.  Det oplyser vagchef Ove Christoffersen fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi til 112news.dk.

Hvis du vil orientere dig om reglerne for brug af nødraketter, kan du læse om det på linket her http://www.soesport.dk/uheld/Sider/Pyroteknik.aspx.Denne artikel er set5478gange.