Narkopåvirket vanvidsbilist fik beslaglagt bilen efter mindre biljagt

Narkopåvirket vanvidsbilist fik beslaglagt bilen efter mindre biljagt

politi, arkiv, anholdt, dieseltyveri
Arkiv foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Vemmelev: En 34-årig narkopåvirket vanvidsbilist fik tirsdag beslaglagt den bil han kørte i, efter en mindre biljagt i Vemmelev.

Det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i tirsdagens døgnrapport.

Det var en politipatrulje som tirsdag kort før klokken 18 spottede bilen i Vemmelev, som de ville lave en rutinekontrol af.

Bilisten var imidlertid ikke spor begejstret for at skulle tale med politiet, så han accelererede og fortsatte bl.a. ad Borgergade med meget høj hastighed.

Undervejs overskred bilisten flere spærrelinjer og lavede hasarderede overhalinger, ligesom han kørte med meget høj hastighed gennem byzoner.

Han tog den også ind over flere cykelstier, og først på Tjærebyvej i Halseby standsede han og forsvandt ind i et hus.

Her fandt betjentene ham skjult under et tæppe i et værelse. Der var tale om en 34-årig mand uden fast bopæl, og han havde heller ikke noget kørekort.

Den 34-årige blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, for narkokørsel og for en lang række andre færdselslovsovertrædelser.

Han havde desuden en hobbykniv med i bilen, hvor betjentene ligeledes fandt fire gram amfetamin.

Derfor blev han også sigtet for overtrædelse af knivloven og af lov om euforiserende stoffer.

Ifølgen reglerne som er trådt ikraft omkring vanvidsbilisme, kan politiet nu i nogle tilfælde konfiskere køretøjet på stedet. Dette gælder også selvom man ikke selv er ejer af køretøjet.

Det var præcis det der skete for den 34-årige, da han under flugten fra politiet, kørte så hurtigt i en byzone, at det takseres som vanvidsbilisme.

Bilen han kørte i blev derfor beslaglagt på stedet, trods han ikke selv var ejer af den.

Ejeren af bilen blev udover at miste sin bil, også sigtet for at have overladt sin bil en til person uden kørekort og kan nu se frem til en bøde.

/112news/

Denne artikel er set441gange.