Mindehøjtidelighed for faldne under anden verdenskrig i Korsør

Mindehøjtidelighed for faldne under anden verdenskrig i Korsør

Korsør: Hjemmeværnskompagni Storebælt fra Flådestation Korsør afholdte onsdag aften en mindehøjtidelighed for de faldne under anden verdenskrig.

Mindehøjtideligheden fandt sted kl. 18.30, hvor fanekomandoen fra hjemmeværnskompagniet kom marcherende fra Flådestationen Korsør og til Mindeparken foran Rådhuset i Havnegade.

Her blev der taget opstilling foran mindestenen for de faldne i Korsør under anden verdenskrig, hvor de lagde en stor krans.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Kransen blev placeret foran mindestenen for Korsørs faldne under anden verdenskrig. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

– Det er andet år i træk vi lægger en krans på det sted, for at markere Danmarks befrielse. Det er en tradition vi har startet med at ligge en krans der, og det vil vi fremover hver den 4. maj. Det siger Michael Dex Deleurang Pedersen fra Hjemmeværnskompagni Storebælt til 112news.dk.

Da kransen blev lagt foran stenen, sagde Fanekommandøren, “For sårede og faldne Danske soldater og modstandsfolk, ligger vi denne krans“.

Mindehøjtideligheden foregik til tonerne fra en sækkepibe, hvorefter fanekommandoen i march forlod Mindeparken igen, og retur til Flådestation Korsør.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Fanen der blev båret under seancen, har hjemmeværnskompagniet fået skænket i anledning af Dannebrogs 800 års jubilæum. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

I Korsør Mindepark finder man også en mindesten for byens faldne i krigen i Afghanistan, samt et mindesmærke for dem som faldt under krigen i 1864.

/112news/

Denne artikel er set212gange.