Maritime dage i Korsør (Vanddag 2014)

« af 68 »

Af. Lasse Antonsen.

Korsør: Traditionen tro blev der igen i år, afholdt Maritime dage (Vanddag) på havnen i Korsør. Dagen igennem kunne man opleve en masse forskellige ting, bla. åbnede Korsør Produktionshøjskole deres nye værft ved Fæstningen. Dansk Autocamperforening havde taget lejr, ved Fæstningens voldgrav. Falck Korsør, Slagelse Brand og Redning, samt KUB Korsør Ungdomsbrandvæsen, havde taget stilling ved indgangen til den gamle Vognmandsruten. Flådestation Korsør havde igen i år åbnet dørene til et brag af et åbenhus arrangement, som blev åbnet til tonerne af tamburkorpset. Se videoen af åbningen her.

På Flådestation Korsør kunne man komme ombord på mange af deres skibe, og så kunne man nyde en sejltur med Marine Hjemværnet. I de forskellige haller og bygninger, kunne opleves blandt andet, dykker udstilling, sminkning af skader og skudsår, elbil bane for de små, Korsør Miniby, VTS Storebælt som overvåger skibs trafikken i Storebælt døgnet rundt, og så kunne der nydes lidt mad og drikke i kantinen.

Dagen igennem var der ud over udstillinger af diverse ting, også en del aktiviteter at opleve, i form af en lille opvisning fra flyvevåbnets Lynx helikopter, samt Frømandskorpset. Opvisningen gik ud på at, pirater havde kaperet et skib, hvor helikopter og Frømandskorpset blev sat ind for at udskadeliggøre piraterne og få situationen under kontrol. Se video af opvisningen her.

På pladsen ved Fæstningen, hvor beredskabet havde taget stilling, kunne der traditionen tro igen i år, opleves den årlige 5 kamp. 5 kampens deltagere bestod i år af, Falck korsør, de frivillige ved Slgelse Brand og Redning, KUB (Korsør Ungdomsbrandvæsen), Dansk Autocamperforening, samt Politi Hundeforeningen i Korsør.

I 5 kampen dystes der i forskellige discipliner som at, skyde med vand fra en gammeldags ildslukker med håndpumpe, hvor der skulle skydes til mål, og væltes nogle flasker, før der skulle løbes videre til næste udfordring, at gå et stykke på stylter, hvorefter der skulle løbes et stykke med en båre, hvori der var en dukke, som skulle tages ud af båren efter løbe turen, før der kunne fortsættes til sidste udfordring, at tage hjulet af en trailer og sætte det på igen.

Vinderen af årets 5 kamp ved Vanddagen 2014, blev den lokale Politi Hundeforening. Se video fra 5 kampen her.Denne artikel er set15056gange.