Måtte springe for livet da lastbil væltede foran hans hus

Måtte springe for livet da lastbil væltede foran hans hus

Lastbilen kørte ned i grøften og væltede foran huset på Slagelse Landevej, hvor den landede få meter fra huset. Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Dennis måtte springe for livet, da en lastbil med anhænger pludselig kørte af vejen og væltede foran hans hus.

Det kunne være endt helt galt, da en lastbil onsdag eftermiddag væltede ind i en privat have på Slagelse Landevej ved Korsør.

Lastbilen kom kørende ad Slagelse Landevej, da chaufføren tilsyneladende overså nogle holdende biler, som skulle svinge til venstre ad Marsk Stigs Vej.

Chaufføren i lastbilen valgte angiveligt derfor, at dreje lastbilen ud i grøften, for at undgå en kollision med bilerne.

Lastbilen kørte derfor ned i grøften, men ramte en indkørsel til et hus længere fremme, hvilket fik kastet lastbilen op i luften, hvorved den væltede.

Måtte springe for livet

Dennis Elgaard som bor i huset på Slagelse Landevej hvor lastbilen landede, stod i sin indkørsel da lastbilen kom direkte imod ham.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Dennis stod i indkørslen her, da lastbilen pludselig kom imod ham, så han måtte springe for livet. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

– Hvad byder man uventede gæster? Det var hans første kommentar, med et friskt glimt i øjet, da 112news.dk talte med ham efter ulykken.

– Jeg stod og ventede på en pakke i indkørslen, da jeg pludselig hører lyden af hylende bremser. Da jeg drejer hovedet, ser jeg en lastbil på vej imod mig, og jeg løb derfor hurtigt ind i indkørslen for ikke at blive ramt. Siger han til 112news.dk.

Der lød herefter et kæmpe brag, hvorefter lastbilen lå på siden, ind over hækken til hans have, kun få meter fra huset.

– Da der blev stille, løb jeg ud på vejen for at se om chaufføren havde brug for hjælp, men han var selv kommet ud af lastbilen. Siger han og fortsætter…

– Det viser sig så, at det var en jeg kendte. Siger Dennis, der tidligere selv har kørt lastbil.

Til alt held var chaufføren ikke kommet alvorligt tilskade ved ulykken.

Han fik dog et lift af den ene af de bilister han havde forsøgt at undvige, som kørte ham til et tjek på Slagelse Sygehus.

Lastbilens brændstof løb ud i vandløb

Da lastbilen væltede gik der hul på brændstoftanken, hvorved et ukendt antal liter brændstof løn ned i et vandløb.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Da lastbilen væltede om på siden, løb brændstoffet ud i vandløbet i grøften. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Slagelse Brand og Redning blev derfor tilkaldt, der sammen med Slagelse Kommunes miljøafdelingen, undersøgte omfanget af udslippet.

Der var nemlig en risiko for, at det var løbet videre ud i andre vandløb og endeligt videre ud i Korsør Nor.

Der blev derfor udlagt flydespærring i grøften, som skulle inddæmme olien, så den ikke skulle sprede sig yderligere.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Slagelse Brand og Redning udlagde flydespærring for at stoppe olien i at brede sig ud i vandløbet. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Derefter blev der heldt et absorberende middel ned i vandløbet, som skulle suge olie, som derefter kan opsamles.

Torsdag middag var Slagelse Brand og Redning så atter på ulykkesstedet, for at samle det absorberede olie op i nogle tønder.

Meget tyder dog på, at arbejdet med olieforureningen vil fortsætte noget tid endnu, da jorden hvor lastbilen lå, stadig er væddet i olie.

Torsdag middag var Slagelse Brand og Redning atter på ulykkesstedet, hvor noget af det absorberede olie blev skovlet op i nogle tønder. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

/112news/

Denne artikel er set243gange.