Likes på Facebook gjorde en forskel i eftersøgningen af Storm.

Billede fra Facebook.

Billede fra Facebook.

Du tænker måske ikke over det, men hver gang du “Synes godt om” en opdatering på Facebook, er du med til at sprede opdateringen yderligere på det sociale medie.

Sådan skriver Nordsjællands politi i en pressemeddelelse idag, ovenpå eftersøgningen af den 2 årige Storm, som onsdag aften ved 20 tiden, forsvandt fra sit hjem i Nordsjælland. Nordsjællands politi fik nemlig dette at føle igår, da flere hundrede frivillige dukkede op, for at hjælpe til i eftersøgningen af den lille dreng, efter opslaget var blevet delt på Facebook.

Da Storm blev efterlyst på Facebook, blev opslaget lynhurtigt delt af en masse borgere, og dagen derpå er det første opslag med efterlysningen ifølge Facebooks statistik blevet set af over 1,7 millioner mennesker, liket knap 5.000 gange og delt over 37.500 gange. De sociale medier var dermed en stærkt medvirkende faktor til, at så mange borgere mødte op og hjalp til med eftersøgningen, skriver Nordsjællands Politi i pressemeddelelsen.

Også Nordsjællands Politis sms-tjeneste TRYK Politi blev taget i brug under eftersøgningen, hvor borgere tilmeldt sms-tjenesten i Hillerød og omegn fik udsendt et signalement af den forsvundne Storm.

Denne artikel er set3618gange.