TV: Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte ghettoen Motalavej i Korsør

Statsminister Lars Løkke Rasmussen besøgte ghettoen Motalavej i Korsør

Sådan så det ud da Statsminister Lars Løkke Rasmussen fredag middag besøgte Motalavej i Korsør, som er blandt de 16 hårdeste ghettoområder i danmark.

Korsør: Fredag besøgte statsminister Lars Løkke Rasmussen Motalavej i Korsør, som er på regeringens liste over ghetto områder i Danamark. Besøget er et led i regeringens nye ghetto udspil, hvor statsministeren besøger nogle af de hårdeste ghetto områder.

Regeringens ghettoudspil handler om at komme parallelsamfund til livs, og samtidig sætte en stopper for ghetto områder i danmark inden år 2030.
Statsministeren ankom ved kvarterhuset på Motalavej klokken 12.30, hvor han blev vist rundt i kvarteret af formand for Bolig Korsør Ebbe Jens Ahlgren og direktøren for Bolig Korsør Uffe Kjær.

Efter rundvisningen var der et lille kaffe arrangement i Kvarterhusets cafe Sumak, hvor afdelingsbestyrelsen og fremmødte beboere kunne møde Statsministeren uden pressen.

Beboerne har viljen

Statsministeren var meget positiv over sit besøg på Motalavej i Korsør, hvor han mener at beboerne har en vilje til at ville forandre det kvarter de bor i, men at der er et stykke vej endnu.

– Først og fremmest tager jeg jo med mig, at de fleste der bor her, jo har en vilje til at det her kvarter skal ændre karakter. Og jeg oplever egentlig også en formand og nogle repræsentanter for bolig foreningen her, som er glade for regeringens udspil. Det sagde Lars Løkke under pressemødet ved Kvarterhuset.

Motalavej området er på rette vej

Et langt stykke hen ad vejen mener ministeren at Motalavej er på rette vej, men han mener dog også stadig det er et område som har sine problemer og udfordringer.
Dog bliver der gjort meget for at nedsætte antallet af almene boliger til 40%, som et led i at danne områder med en mere blandet bolig sammensætning, som er en del af planen for at komme ghettoer til livs.

I Korsør har boligselskabet blandt andet revet mange blokke ned, ligesom man nu vil fjerne etager på et par blokke, mens en anden skal deles i to, for at åbne mere op. Efterfølgende skal der bygges rækkehuse, hvor den ene blok som skal rives ned står idag.

– Der er jo sket forandringer, man har revet blokke ned, og om lidt er der nogle af blokkene, der får fjernet etager og man får åbnet mere op, siger Lars Løkke Rasmussen om Motalavej til TV-Øst.
Se video af nedrivning på Motalavej i klippet her.

Trods de mange forandringer der er sket i området omkring Motalavej, samt den videre plan boligselskabet har for området. Så mener Statsministeren altså stadig at ambitionsniveauet skal sættes op, for at nå målet.

– Jeg kan godt bekræfte her, at den plan der ligger den er ambitiøs, men ikke ambitiøs nok, det sagde Lars Løkke til pressemødet.

SLS-Vagt-Banner

Ung mand sigtet for at give fuckfinger under minister besøget

Under Statsministerens besøg blev en ung mand overmandet af betjente, da han var maskeret og gav fuckfinger. Betjentene gjorde dog kort proces, hvor betjente fik trukket den unge til side, under dække af kampklædte betjente.

Den unge mand fik herefter en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, for at have givet fuckfinger.

Politiet betrakter dog hele besøget som vellykket, hvor alle opførte sig eksemplarisk. Det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse, da historien om den unge mand, havde taget en uheldig drejning i nogle af medierne.
Du kan se video af episoden i klippet herunder. Artiklen fortsætter efter videoen.

Statsministeren gav pressemøde ved Kvarterhuset

Da Statsministeren var færdig med kaffe arrangementet i Kvarterhusets cafe, blev der tid til et lille pressemøde “Door step”, hvor der var mulighed til at stille ministeren spørgsmål om hans besøg i Korsør.

Du kan se et uddrag af pressemødet i klippet herunder.
/112news/

Denne artikel er set3212gange.