Kvinde bad om hjælp af en 86-årig kvinde: Forsvandt med penge fra en pung

Kvinde bad om hjælp af en 86-årig kvinde: Forsvandt med penge fra en pung

Foto. Pixabay

Roskilde: Klokken 18.08 Torsdag aften anmeldte en 86-årig kvinde fra Roskilde, at en fremmed kvinde klokken ca 18.00 havde ringet på dørtelefonen og præsenteret sig som ”Karina”.
Kvinden ønskede hjælp til på et stykke papir at skrive et telefonnummer på en mand, som også boede i opgangen.

Kvinden blev lukket ind i lejligheden, hvor de sammen gik ud i køkkenet, hvor kvinden begyndte at fortælle en masse irrelevant, efter at telefonnummeret var skrevet ned på et stykke papir.
Den 86-årige begyndte nu at fatte mistanke til, at noget var galt, idet køkkendøren var blevet lukket i, ligesom hun syntes at høre støj i lejligheden.

Den fremmede kvinde blev sendt ud af lejligheden, hvorefter den 86-årige opdagede, at en anden end kvinde havde rodet ved et syskrin samt stjålet to pengesedler fra en pung i en taske.
Den fremmede kvinde blev beskrevet som:

Kvinde,

Ikke etnisk dansker af udseende,

20-25 år,

160-165 cm,

Kropsbygning: Almindelig,

Hudfarve: Hvid,

Yderligere kendetegn: Bar sort rund hat, Talte: Dansk med accent,

Iført: Mørkt tøj.

Politiet ledte efter denne kvinde i området, men fandt hende ikke.
sådan en anmeldelser om tricktyveri og forsøg herpå er glimrende eksempler på tricktyvenes arbejdsmetoder, som især ældre medborgere udsættes for. Hvis man får en uventet henvendelse fra personer, der oplyser at have et ærinde, som man umiddelbart vil undre sig over, er der ifølge politiets opfattelse ekstra god grund til at være særdeles skeptisk over for henvendelsen. Undlad – hvis muligt – at lukke fremmede ind i din bolig i disse tilfælde. Ved aflæsning af f.eks. gas- og vandmålere eller besøg af håndværksmæssig karakter vil ofte være varslet i forvejen i beboelsesejendomme med lejemål.

/Døgnrapport/
Denne artikel er set3586gange.