Kronprinsparrets Sociale Pris 2023 gik til Korsør – Skælskør – Slagelse indsats

Kronprinsparrets Sociale Pris 2023 gik til Korsør – Skælskør – Slagelse indsats

Lørdag aften kunne man på DR1 opleve Kronprinsparrets Sociale Pris 2023 hvor prisen gik til Social Drive Out, som er en del af KFUM’s Sociale Arbejde.

Det oplyser KFUM i en pressemeddelelse.

Den landsdækkende indsats kører blandt andet ud i Korsør, Slagelse og Skælskør fra Forsorgscenter Toften i Slagelse. Hver uge opsøger Social Drive Out 700 ensomme og socialt udsatte mennesker 87 steder i Danmark.

Social Drive Out bringer nærvær og skaber lokale fællesskaber og relationer, der giver det enkelte menneske mod på at tage favntag med livet. Men de uddeler også mad, løser konkrete problemer på stedet og formidler den kontakt, der kan sikre videre hjælp hos kommunen, lægen, i psykiatrien eller andre steder.

Siden corona-krisen har Social Drive Out uddelt næsten 120.000 måltider landet over. I 2022 uddelte Social Drive Out 2617 måltider alene i Korsør, Slagelse og Skælskør.

Kronprinsparrets Sociale Pris blev uddelt ved et stort TV-show på DR lørdag aften, hvori der indgik optagelser fra Social Drive Out i Korsør.

Ved overrækkelsen sagde Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary blandt andet: 

– Denne indsats bringer nærvær, støtte og fællesskab ud til de yderområder, hvor nogle lever isoleret og i ensomhed. De kører ud af selv de mindste grusveje og møder mennesker dér, hvor de er. Uge efter uge stiller de op foran den lokale Brugs eller forsamlingshus, og skaber et frit og uforpligtende rum, hvor menneskeligt nærvær og støtte er i centrum.

– Social Drive Out er drevet af en af vores ældste sociale organisationer med mere end hundrede års socialt arbejde bag sig. Det er imponerende og til stor inspiration, hvordan KFUM’s Sociale Arbejde har brugt erfaringerne fra corona-pandemien til at nytænke deres sociale arbejde og fokus. Frem for at gå tilbage til det, der var, har de gjort tankerne bag Social Drive Out til en bærende del af deres arbejde med at bekæmpe ensomhed og udsathed.

Under TV-showet blev der vist en film fra H.K.H. Kronprinsesse Marys besøg i Social Drive Out i Korsør. KFUM’s Sociale Arbejde var ved prisoverrækkelsen repræsenteret på scenen med både ladcykel fra Social Drive Out, deltageren Niels fra Korsør, koordinator Søren Krainer fra Slagelse, national projektleder Trine Kruse Friis, udviklingschef Michael Aagaard Seeberg og generalsekretær Peder Meisner.

Generalsekretær Peder Meisner fra KFUM’s Sociale Arbejde takkede Kronprinsparret og Bikubenfonden for prisen og sagde blandt andet:

– I de store byer er udsatheden til at få øje på, men udsatheden findes mange andre steder. Den findes i det forfaldne hus i den lille landsby, den findes bag nedrullede gardiner i boligblokken, den findes for enden af en grusvej. Alt for mange mennesker kæmper alene med tilværelsen – og antallet af social udsatte vokser – især udenfor de største byer. Der er brug for handling, og jeg kan simpelthen ikke overdrive, hvor meget det betyder for os, at få Kronprinsparrets Sociale Pris. Det er kæmpe motivation for vores videre arbejde. Tak til alle jer, der støtter vores arbejde. Tak til både frivillige og ansatte for den fantastiske indsats, I yder. Det her er jeres pris.

Den kommende uge fejres prisen overalt i landet sammen med gæster, beboere og deltagere i KFUM’s Sociale Arbejdes 200 sociale institutioner og tilbud – både i Social Drive Out, caféer og væresteder, bosteder, døgninstitutioner, daginstitutioner, behandlingssteder og andre indsatser.

Kronprinsparrets Sociale Pris er en anerkendelse til alle samarbejdspartnere og KFUM’s Sociale Arbejdes 1.200 ansatte og 2.750 frivillige for det enorme, hjertevarme og innovative arbejde, I dagligt yder i hele Danmark. Kæmpe tak til jer alle”, siger Peder Meisner.

/112news/

Denne artikel er set99gange.