Kæmpe transport af broelementer fra Korsør til Vallensbæk.

« af 31 »

Af. Lasse Antonsen.

Korsør: Torsdag aften blev kæmpetransporten af broelementer fra Korsør til Vallensbæk påbegyndt, og rigtig mange mennesker var mødt op for at se transporten snegle sig gennem Korsør og på Motorvejen.

Elementerne, der er produceret i Polen, er 4 meter brede i bunden, 6 meter brede i toppen, 4,5 meter høje, 40 meter lange og vejer i omegnen af 200 ton, skulle altså fra torsdag til fredag transporteres i korteger af kæmpe blokvogne, med hjælp fra følgebiler og politi, fragtes fra Korsør til Vallensbæk, hvor de skal bruges til en ny jernbanebro over Motor Ring 4.

Elementerne anløb tirsdag til Korsør Havn på store flydepramme fra Polen, hvor de ved hjælp af kæmpekranen Samson blev losset. Torsdag Kørte så den første kortege af elementer fra Korsør, som mange hundrede af mennesker var mødt op for at se.

Se video af transporten gennem Korsør her.

Transporten var dog ikke uden forhindringer. Ved motorvejsbroen ved Tjæreby lidt uden for Korsør, var det nødvendigt at lede transporten over i den modsatte vejbane, for at transporten kunne komme under broen som var for lav i den ene side.

Transporten fyldte begge vognbaner på motorvejen, så det ikke var muligt for andre biler at passere transporten, som sneglede sig af sted med ca. 30 km/t. Det var derfor nødvendigt undervejs, at holde nogle stop på rastepladser og lign. så den øvrige trafik kunne passere.

Mathias Reitoft har indsendt videoen her, hvor det kan ses hvordan transporten bliver ledt fra den ene side af motorvejen til den anden, inden den passerer motorvejsbroen ved Vemmelev.

Transporten af elementer skal efter planen blive foretaget igen i uge 30.Denne artikel er set12971gange.