Holbæk-sag mørklægges: To personer i grundlovsforhør bag dobbelt lukkede døre

Pressen var massivt tilstede foran retten i Holbæk torsdag, da en kun 15-årig pige fra Kundby ved Holbæk blev fremstillet i et grundlovsforhør, hvor hun ifølge TV2 er sigtet for besiddelse af sprængstoffer og for billigelse til terror.

Den 15-årige pige blev anholdt ved middagstid onsdag, efter politi og ammunitionsryddere undersøgte en villa på Trønningevej i Kundby ved Holbæk.
Midt og Vestsjællands Politi holder dog kortene tæt til kroppen i sagen og ønsker derfor ikke at udtale sig i sagen, ligesom de heller ikke vil udtale sig om, hvad de ledte efter og om der er fundet noget på adressen i Kundby.

Den 15-årig blev torsdag fremstillet i et grundlovsforhør for dobbelt lukkede døre ved Retten i Holbæk, hvor hun blev varetægtsfængslet i 4 uger, men den første tid skal pigen dog tilbringe i isolation.

Det er højst usædvanligt for så unge arrestanter, at blive varetægtsfængslet og i isolation, da de normalt bliver anbragt i såkaldt surrogat på sikrede institutioner, det skriver Localeyes.dk

I følge BT skulle den 15-årige pige være konverteret til islam og have udtrykt sympati for terror på sin Facebook profil.
Fredag blev så endnu en person fremstillet i et grundlovsforhør for dobbelt lukkede døre ved Retten i Holbæk.

Personen blev anholdt i går kl. 16.20 i Østjylland og blev fredag fremstillet i grundlovsforhøret, det skriver Midt og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse, som i øvrigt ikke kan oplyse yderligere i sagen, da det blev afholdt for dobbelt lukkede døre.

Ifølge TV2 skulle anholdelsen af personen i Østjylland være sket i forbindelse med den samme sag, men heller ikke det ønsker politi eller anklager at bekræfte, det skriver Localeyes.dk

/112news/

Se flere billeder fra retten i Holbæk i galleriet herunder.

Fotograf. Michael Johannessen - Holbaekonline.dk
« af 8 »
Denne artikel er set6465gange.