Fyns politi har nu fundet metoden til at folk fik lænsede deres konto via mobilepay

Fyns politi har nu fundet metoden til at folk fik lænsede deres konto via mobilepay

status efter Roskilde Festivalen, mand skudt af politiet.

Arkiv foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Odense: Efterforskningen af de sidste døgns tilfælde af tricktyveri via Mobilepay i Odense, har kastet lys over hvordan det har kunnet lade sig gøre, at lænse folks konti for tusindvis af kroner.

Vagtchef Steen Nyland Fyns politi oplyser, at det drejer sig om en form for tricktyveri. Han vil dog ikke komme nærmere ind på, hvori tricket består, idet det vil kunne give andre samme ide.
Steen Nyland oplyser at Mobilepaysystemet tilsyneladende ikke fejler noget. Transaktionerne har kunnet lade sig gøre, fordi gerningsmændene er lykkedes med, at distrahere de forurettede og efterfølgende har skaffet sig adgang til deres konti.

Opfordringen fra Fyns Politi er forsat, at man ikke skal være nervøs for at bruge Mobilepay, men man skal forholde sig kritisk til hvem man overfører penge til, eller modtager penge fra og under hvilke omstændigheder det foregår.
Modtager man, i forbindelse med en overførsel, umotiveret en aktiveringskode fra Mobilepay, skal man straks få spærret sin konto, idet det kan være en indikation på, at nogen er ved at skaffe sig adgang til ens Mobilepay.

/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set5809gange.