TV: Fredet stubmølle ødelagt i voldsom brand – to personer anholdt

Kl. 22.27 indløb der melding til alarmcentralen om brand i en gammel fredet stubmølle, på Kalundborgvej i Holbæk.

Det stod dog hurtigt klart, at der var tale om gammel fredet Søndersted stubmølle som står i Strandparken.
Ved brandvæsnets ankomst var den øverste del af møllen overtændt og alt disponibelt mandskab fra station Holbæk blev hurtigt sendt mod Strandparken.

I forsøget på at redde den over trehundrede år gamle fredet stubmølle, måtte der dog hurtigt tilkaldes ekstra mandskab til opgaven, så møllen der er bygget af træ ikke ville brænde ned.
Derfor blev der tilkaldt brandfolk fra stationen i Mørkøv som skulle bistå med slukningsarbejdet. Men også Vestsjællands frivillige beredskab blev tilkaldt, som stillede med 4 Køretøjer og stod bla. for at levere vand til brandstedet direkte fra Holbæk fjord.

Derover havde de en drone i luften, som udstyret med et termisk kamera kunne hjælpe brandfolkene med at finde eventuelle ildlommer i møllen.
Branden kom dog under kontrol og blev nedkæmpet inden ilden fik fat i hele Møllen. Det er dog usikkert hvorvidt den kan reddes, da den har fået store brandskader, og er i fare for at falde sammen.

Da slukningsarbejdet var afsluttet, blev området afspærret og bevogtet af politihjemmeværnet frem til engang i løbet af mandagen, hvor brandtomten skal undersøges nærmere.
2 personer anholdt

Politiet fandt natten til søndag, frem til 2 drenge på henholdsvis 16 og 17 år, som mistænkes for at stå bag branden.

De blev søndag fremstillet i grundlovsforhør og herefter varetægtsfængslet i 3 uger, sigtet for brandstiftelse.

Herunder video fra efterslukningsarbejdet, bla. med droneberedskabet i aktion. Video: Morten Sundgaard – Skadestedsfotograf.dk.

Videoen øverst i artiklen er optaget af Michael Johannessen, Holbaekonline.dk

/112news/
Denne artikel er set1883gange.