Drivende jolle udløste redningsaktion ved Korsør

« af 15 »

Af. Lasse Antonsen.

Korsør: En drivende jolle ud for Lystbådehavnen i Korsør, fik onsdag aften en borger til at slå alarm til 112. Falck i Korsør satte hurtigt en båd i vandet, som satte kursen mod den drivende jolle.

LÆS OGSÅ: Forsvundet sejler fundet i live

Da redningsbåde nåede frem til jollen, kunne de pludselig høre en person i vandet, et stykke væk fra båden. Til alt held var der kun tale om en 16 årig ung mand, som var på undervandsjagt og var ikke bekendt med reglerne om dykkermarkering.

LÆS OGSÅ: Stor eftersøgning efter forsvundet person i Storebælt

– Der er mange der måske tror, at bare fordi man ikke dykker med flaske, at så skal man ikke benytte det vi kalder et, signal A flag, men det vil jeg på det kraftigste pointere, at det skal man altså, også hvis man bare er ude og snorkle. Der er desværre alt for mange der ikke sætte sig ind i reglerne, inden de bevæger sig ud for at dykke, siger Rene Kofoed, indsatsleder ved Slagelse Brand og Redning, til 112news.dk

Se hele interviewet i klippet her under.

Den 16 årig dreng blev samlet op af Falck, hvorefter han blev eskorteret til Lystbådehavnen, hvor politiet kunne få en snak med ham, om hvad han egentlig havde sat i værk.

LÆS OGSÅ: Stor eftersøgning i Korsør: Ældre kvinde fundet af helikopter i god behold:

– Han var noget rystet over det han havde fået sat igang, men han havde ikke tænkt på det med reglerne, da han bare skulle ud og prøve sin nyindkøbte våddragt. Heldigvis var politiet rigtig søde ved ham, så han slap med en stor løftet pegefinger, siger en ven af drengens far, overfor 112news.dk.

LÆS OGSÅ: Mand faldet på båd i Lystbådhavnen i Korsør

Vil du vide mere om reglerne for dykning i internationalt farvand, så klik ind på linket her: sportsdykkerklub.dk

Se hele videoen fra redningsaktionen her.Denne artikel er set8853gange.