Ubådsmysteriet: DNA fra funden torso matcher Kim Wall

Ubådsmysteriet: DNA fra funden torso matcher Kim Wall

Den kvinde torso som mandag blev fundet i vandet ved Amager, er nu ved hjælp af DNA blevet identificeret som den forsvundne 30-årige svenske journalist Kim Wall. Det bekræfter Københavns Politi i en pressebriefing onsdag morgen.
– Jeg vil starte med at udtrykke min dybeste medfølelse med de pårørende til Kim Wall. Som jeg i nat måtte give den definitive meddelelse, at vi har et DNA match, mellem Kim Wall og den torso som vi har fundet i forgårs. Det sagde vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi til morgens pressebriefing.

LÆS OGSÅ: Ubådsmysteriet: Kvindelig uden arme og ben fundet i vandet ved Amager

Det var en forbipasserende der mandag gjorde det gruopvækkende fund, af en kvindelig torso uden arme, ben og hovede i vandet i Køge Bugt ved Amager.
Ifølge vicepolitiinspektøren er der skader på den fundne torso, som indikere at nogen har forsøgt at klemme luften ud af kroppen, ligesom der fastgjort noget metal på, for at sikre kroppen ville synke og ikke flyde på vandet.

Det er DNA udtaget fra den fundne torso, samt blod fundet i ubåden, der er blevet sammenholdt med DNA fra en tandbørste og en hårdbørste tilhørende Kim Wall, der nu har givet et klart svar på, at der er tale om den forsvundne 30-årige svenske journalist Kim Wall.
Politiet kan dog ikke komme yderligere ind på hvordan Kim Wall er blevet dræbt. Men de kan dog oplyse at arme, ben og hovede, er blevet skåret af kroppen ved en bevidst handling.

Der skete en ulykke ombord på ubåden

Peter Madsen som fortsat sidder fængslet i sagen har tidligere udtalt, at han satte Kim Wall af på Refshaleøen, men den forklaring ændrede sig dog hurtigt til, at der var sket en ulykke ombord på ubåden, som havde kostet Kim Wall livet.
Han forklarede yderligere overfor politiet, at han efter den omtalte ulykke, valgte at give hende en maritim begravelse, altså at han begravede hende til søs.

Arme, ben og hovede endnu ikke fundet

Politiet er forstsat igang med en massiv efterforskning og eftersøgning, i et forsøg på at finde manglende lemmer, som endnu ikke er fundet.

Dykkere har allerede gennemsøgt et stort område omkring det sted, hvor en løber mandag gjorde det makabre fund.

Politiet undersøger gamle drabssager

Ligesom i alle andre drabsager, bliver der også i denne kigget på andre lignende uopklaret drabssager. Og præcis en sådan sag er politiet stødt på, da en taxachauffør i 1986 fandt en pose med liget af en kvinde i Københavns Havn.
LÆS OGSÅ: Ubådsmysteriet: Der skete en ulykke ombord på ubåden

Der var tale om liget af en Japansk tourrist, der ligesom med liget af Kim Wall var blevet parteret. For i posen som taxachaufføren fandt, var der kun underdelen af kroppen, mens den anden del blev fundet i Christianshavns Havn få dage senere, inden hovedet til sidst dukkede op, endnu nogle dage senere.

Kvinden blev identificeret i 1987 og sagen er altså aldrig blevet opklaret. Men om der skulle være en forbindelse med den gamle sag og Kim Wall, er nok endnu for tidligt at sige noget om. Men det er da noget som er med indeover politiets efterforskning, hvilket er normal procedure.

/112news/
Denne artikel er set1448gange.