Brandvæsnet rykkede ud til større skovbrand ved Sorø

Brandvæsnet rykkede ud til større skovbrand ved Sorø

Der måtte tilkaldes store styrker for at begrænse ilden i at sprede sig, da der tirsdag udbrød brand i et større skovområde ved Sorø. Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Sorø: Der måtte tilkaldes køretøjer fra flere stationer på Sjælland, da brandvæsnet tirsdag eftermiddag fik en melding om en større skovbrand i Broby Overdrev lidt uden for Sorø.

Brandvæsnet fik meldingen om branden ved 13 tiden og der gik ikke længe før der blev kaldt assistance fra både Slagelse og Ruds Vedby, da flammerne havde godt fat i skoven.

Artiklen fortsætter efter annoncen…

Et område fra en lysning og ind i skoven på godt 10.000 kvm var i flammer, og der måtte derfor indsættes styrker fra flere sider for at afgrænse ilden i at sprede sig yderligere.

Større skovbrand ved Sorø
Det var dette område af skoven i Broby Overdrev lidt uden for Sorø som stod i flammer tirsdag eftermiddag. Illustration. Google Maps.

Den kraftige vind tirsdag besværliggjorde også slukningsarbejdet, da ilden bredte sig meget hurtigt i skovbunden, men det lykkedes dog hurtigt at få den under kontrol.

Efter nogle timer, hvor godt 20 brandfolk havde kæmpet med flammerne, kunne branden anses som slukket og køretøjerne kunne vende hjem igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen…

SLS Vagt Korsør

Mange naturbrande

Trods de seneste dages advarsler fra myndighederne, om den knas tørre natur vi har lige nu, og med opfordringen om at passe på, så kører brandvæsnet alligevel til mange naturbrande.

LÆS OGSÅ: Skovbrand i beboelseskvarter i Slagelse

Tirsdag var heller ikke nogen undtagelse, hvor meldinger om naturbrande væltede ind til de forskellige brandstationer på Sjælland, hvor blandt andet en skovbrand også hærgede i Nordsjælland.

DMI melder dog om nedbør for de kommende dage, hvor der venter os et vejskifte, men opfordringen er dog stadig at være forsigtig i naturen og ikke kaste cigaretskoder og andet, da det stadig er knas tørt.

/112news/

Denne artikel er set1832gange.