Brand i hybridbil udløste sirene varsel i Sorø

Brand i hybridbil udløste sirene varsel i Sorø

Fotograf. Casper Hansen – 112News.dk

Sorø: En brand i en hybridbil udløste søndag aften sirene varsel i et område af Sorø, da branden udviklede giftig røg og gas.

Det skulle vise sig at blive noget af en opgave for brandvæsenet, da de søndag aften kl. 19.37 blev kaldt ud til en brand i en hybridbil på Søbakken i Sorø.

Det var bilens batteri som var brudt i brand, som udviklede en del giftig røg, og derfor blev der kl. 20.25 udsendt sirene varsel i et område af Sorø.

Brand i batterier kan være voldsomme og umulige at slukke på almindeligvis, og man tilkaldte derfor assistance fra Beredskab Øst, station Gentofte, som har specieludstyr til denne type brande.

De kom derfor med en specialcontainer som de fik for få år siden, der er indrettet sådan, at bilen kan sænkes ned i containeren, som kan fyldes med vand.

Mens der blev ventet på assistancen, sørgede brandfolkene på stedet for, at holde branden nede så den ikke udviklede sig yderligere.

Dog viste det sig at batteriet udviklede en usynlig gas i området, som ligesom med brandrøgen var sundhedsskadelige ved indånding.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Fotograf. Casper Hansen – 112News.dk

Der blev derfor udsendt endnu et varsel ved 21 tiden om, at der var gas fra batteriet i luften, og folk derfor skulle holde sig inden døre.

Ved 22.15 tiden blev varslen ophørt, da Beredskab Øst var fremme og havde fået bilen ind i den specielle container, hvorfor der ikke længere var giftig røg eller gas i luften omkring brandstedet.

Heldigvis er ingen kommet noget til i forbindelse med branden, men borgerne i området er dog blevet opfordret til at søge læge, hvis det har indåndet røg og følte ubehag.

/112news/

Denne artikel er set479gange.