Brand i frituregryde: Mindre brandslukker hindrede større brand

Brand i frituregryde: Mindre brandslukker hindrede større brand

Fotograf. Casper Lytzen Elkjær Hansen – 112news.dk

Dianalund: En mindre 112 brandslukker reddede fredag aften et ægtepar fra en større brand i deres hus, da en frituregryde brød i brand under madlavningen.

Det var formentlig den meget lille spraydåselignende brandslukker som ægteparret havde i hjemmet, der fredag forhindrede en større brand i huset.

Meldingen indløb fredag aften kl. 20.22 om, at der var udbrudt brand i et køkken i en villa på Skyttevej i Dianalund.

Da brandvæsenet nåede frem til stedet, havde manden i huset dog heldigvis selv fået slukket ilden, med en såkaldt 112 brandslukker.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Fotograf. Casper Lytzen Elkjær Hansen – 112news.dk

Brandvæsenet kunne derfor hurtigt afmontere emhætten, som havde fået synlige brandskader, og sikre at ilden var ordentligt slukket.

Huset kvindelige beboer havde dog fået indåndet lidt røg, og blev derfor kørt i ambulance til et tjek for røgforgiftning på skadestuen.

Det er efter alt at dømme den lille brandslukker der reddede ægteparret for en større brand i deres hus, da friture ofte er årsag til voldsomme brande.

Friture skyld i voldsom lejlighedsbrand

I mandags gik det dog anderledes godt for en 42-årig mand i Slagelse, da en frituregryde var årsag til en voldsom brand i hans lejlighed.

Branden som startede i en friture i køkkenet, bredte sig i løbet af få minutter til resten af lejligheden på Ærøvej i Slagelse, som udbrændte totalt.

LÆS OGSÅ: Kat mistede livet under voldsom brand i lejlighed

Der opfordres derfor til forsigtighed når man bruge varm olie til madlavningen, da det hurtigt kan gå galt.

Hav derfor altid et låg eller lignende i nærheden, som gryden kan dækkes med, da det vil kvæle ilden, men brug aldrig vand på varmt olie.

Vand i den varme olie, vil skabe en mindre eksplosion, hvor olie sprøjter ud i køkkenet og bliver antændt, hvorved det pludselig går rigtig stærkt.

/112news/

Denne artikel er set459gange.