Brand i forladt industribygning bredte sig voldsomt i Korsør

Brand i forladt industribygning bredte sig voldsomt i Korsør

Mandag aften brød en voldsom brand ud i en forladt industribygning på Lilleøbakken i Korsør og det tog brandvæsnet godt et døgn at slukke branden.

Meldingen om branden indløb tirsdag Kl. 17.09 hvor der var blevet set røgudvikling fra en gammel industribygning på Lilleøbakken i Korsør, som tidligere husede en kuffertfabrik.

Branden havde allerede godt fat i bygningen da brandvæsnet ankom til stedet, og bredte sig voldsomt hurtigt i den kraftige blæst.

Der blev derfor hurtigt tilkaldt assistance fra både Slagelse, Skælskør og Sorø, samt fra frivilligberedskabet til slukningen af den omfattende brand.

Branden udviklede en kraftig sort røg, som drev ind over Halsskov bydelen, hvor den lå tungt i gaderne.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Den kraftige sorte røg drev ind over store dele af Halsskov bydelen, hvor borgerne blev opfordret til at søge inden døre og lukke vinduer og døre. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Borgere der opholdt sig i vindretningen, blev derfor advaret via Twitter hvor de blev opfordret til at trække inden døre og også lukke vinduerne.

Hen af aftenen havde branden bredt sig til flere andre bygninger og et gammelt vandtårn, og politiet valgte derfor at evakueret borgere fra en ejendom i nærheden, der lå i vindretningen.

Sidst på aftenen ankom også Beredskabsstyrelsen for at assistere med slukningsarbejdet og de blev blandt andet indsat ved to virksomheder på Møllevangen.

De to virksomheder lå tæt på skrænten op mod den brændende industribygning, og der var derfor fare for at disse bygninger også skulle bryde i brand.

Slukningsarbejdet fortsatte onsdag

Onsdag formiddag var der fortsat en kraftig røgudvikling fra området, hvor indsatsen fortsat var igang, mens det meste af branden dog var slukket.

Det var onsdag dog muligt at passere brandstedet med forsigtigt på Lilleøvej, hvor der er omkørsel via, grundet et vejarbejde på Tårnborgvej som spærrer det ene spor.

Dette gav dog anledning til en større kødannelse omkring middagstid for de bilister som skulle mod Halsskov fra sydbyen.

Onsdag eftermiddag begyndte røgen fra stedet at være aftagene og midt på aftenen kunne de fleste brandkøretøjer forlade stedet, da branden var slukket.

Torsdag morgen måtte brandvæsnet dog atter engang rykke ud til området, da det igen var begyndt at ulme i brandtomten, men den skulle nu være helt slukket.

Hvordan branden er opstået er det endnu for tidligt at sige noget om. Det oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Dog oplyser kilder overfor 112news.dk at nogle borgere angiveligt skulle have set to unge løbe fra stedet, men dette er dog ikke blevet bekræftet.

Området har stået tomt i årtier, og bruges oftest af unge som tilholdssted, ligesom området tidligere har været hærget af mange påsatte brande, som har lagt de fleste bygninger i ruiner.

Herunder kan du se en dronevideo fra tirsdag aften, hvor omfanget af branden kan ses.

/112news/

Denne artikel er set14gange.