Børn i mistrivsel skal opdages med politiets nye IT-værktøj
Børn i mistrivsel skal opdages med politiets nye IT-værktøj
Politiet tager nu et nyt IT-værktøj i brug, som fremover skal hjælpe Midt- og Vestsjællands Politi med at identificere udsatte børn tidligere, så deres vilkår kan forbedres.
Det skriver Midt og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.
Det er sager som husspektakler, trusler eller vold som skal give et rødt flag i politiets nye IT-værktøj, Social-søg, som netop nu tages i brug hos Midt- og Vestsjællands Politi.
– For nyligt havde vi en sag, hvor beredskabet blev sendt ud til et husspektakel, og hvor der havde været udøvet vold mellem forældrene. Via det nye system, Social-søg, blev vi opmærksomme på sagen, og vi kunne se, at der bor en teenager i det pågældende hjem. Det siger projektansvarlig for Social-søg i Midt- og Vestsjællands Politi Kristina Rytter.
Artiklen fortsætter efter annoncen…
Sager som denne er et klokkeklart eksempel på, hvordan Social-søg kan hjælpe udsatte børn, der kan være i mistrivsel i hjemmet, og hvor kommunerne kan få hurtig besked om bekymringen.
– Vi kan ikke vide med sikkerhed, at pågældende teenager er i mistrivsel, men vi kan fortælle kommunen om vores bekymring for vedkommende, og så er det op til kommunen at reagere. Siger Kristina Rytter videre.
Sådan virker det nye IT-Værktøj
Det fungerer altså sådan, at udvalgte oplysninger fra politiets systemer trækkes ud, så politiets nøgleperson for Social-søg kan sammenholde oplysningerne med lignende sager.
Politiet kan på den måde samarbejde med kommunen, så sager om blandt andet husspektakler, misbrug af alkohol og stoffer, samt trusler, vil bliver samlet og videregivet til socialforvaltningen.
Grundtanken med Social-søg er, at hvis myndighederne griber ind tidligere, så får kommunerne mulighed for at gribe hurtigere ind med den rette støtte og hjælp, så færre børn lever i mistrivsel.
Artiklen fortsætte efter annoncen…
– Det her værktøj kan komme til at gøre en kæmpe forskel for udsatte familier i vores politikreds, og det er et klokkeklart eksempel på, hvordan et IT-værktøj, systematiserer politiets oplysninger, så vi kan bringe denne vigtige viden videre. Oplysningerne kan sammen med kommunens anden viden skabe et helhedsindtryk af familiernes udfordringer, og sådan kan vi spotte børnene hurtigere. Siger Kristina Rytter.
Midt- og Vestsjællands Politi har set i andre politikredse, at værktøjet har givet rigtig gode resultater. Håbet er derfor, at det også i Midt og Vestsjællands Politi kreds kan hjælpe utrolig mange børn, så de ikke skal leve i mistrivsel i hjemmet.
Projektet startede for alvor op i Midt- og Vestsjællands Politi i starten af oktober, og der har allerede været sager, som har givet anledning til bekymring, og disse sager er nu blevet underrettet til kommunen, som skal stå for det videre forløb.
/Pressemeddelelse/
Denne artikel er set1577gange.