Automatisk brandalarm på Broskolen i Korsør

« af 7 »

Af. Lasse Antonsen.

Korsør: Falck i Korsør modtog torsdag ved 19 tiden, en melding fra det automatiske brandalarmerings system på Broskolen på Birkemosevej i Korsør, men heldigvis var tilsyneladende tale om en teknisk fejl, som havde aktiveret systemet. Brandvæsnet afstillede derfor alarmen, hvorefter brandfolkene kunne returnere til stationen igen.

LÆS OGSÅ: Elektrisk fejl startede brand i Korsør

Automatiske brandalarmer bliver fra tid til anden aktiveret ved en fejl, men hvad der precist er årsagen, er svært at svare på. Grunden kan nogle gange være alt fra, rygning, til madlavning, og andre ting der udvikler høj varme, røg, damp, mm.

LÆS OGSÅ: ABA i de nye plejeboliger på Fasanstien i Korsør.

Når en automatisk brandalarm går igang, bliver brandvæsnet automatisk og direkte alarmeret. Så selv om det til tider virker voldsomt at brandbiler kommer farene med blå blink og sirene, er det ofte kun på grund af en fejl alarm. Disse skal dog tages alvorligt, da det sommetider sker at der virkelig er brand på stedet. Derfor er det i bygninger som skoler, hoteller, plejehjem, mm. hvor der opholder sig mange mennesker, et lovkrav at der er disse automatiske brandalarm systemer, af hensyn til sikkerheden.Denne artikel er set8592gange.