Ambulancereddere sad fast med patient i elevator

Ambulancereddere sad fast med patient i elevator

Fotograf. Lasse Antonsen – 112news.dk

Korsør: To ambulancereddere måtte søndag aften tilkalde hjælp, da de sad fast i en elevator, da de var på vej ned med patienten.

Ambulancen var søndag aften på en adresse i Thiesens Alle i Korsør, hvor en ældre borger havde brug for hjælp.

Da de skulle have patienten ned i ambulancen, valgte de at benytte elevatoren i ejendommen, som dog endte med at sidde fast mellem etagerne.

Da patienten viste tegn på at blive mere dårlig, forsøgte de at få døren til elevatoren op, hvilket også lykkedes. Det oplyser kilder på stedet til 112news.dk

Den ene redder kunne så komme ned i ambulancen efter mere udstyr, mens den anden tog sig af patienten i elevatoren.

Problemer var dog, at elevatoren havde sat sig fast mellem to etager, og de kunne derfor ikke selv løfte patienten ud, og måtte derfor tilkalde assistance.

Kort efter ankom et brandkøretøj fra Falck i Korsør med 4 mand, som kunne hjælpe med at få patienten løftet ud af elevatoren.

Artiklen fortsætter efter billedet…

Slagelse Brand og Redning ankom fire mand i en autosprøjte for at hjælpe redderne med at få patienten ud af elevatoren. Foto. Lasse Antonsen – 112news.dk

Efter en god halv time lykkedes det at få den ældre patient ned i ambulancen, som ifølge ambulanceredderen havde taget situationen helt roligt.

Langt fra første gang

Det er dog langt fra første gang at selv samme elevator er gået i stå mellem etagerne, det oplyser kilder på stedet til 112news.dk

I september måtte brandvæsnet også tilkaldes, da en hjemmehjælper fra hjemmeplejen i Slagelse Kommune sad fast i samme elevator.

Den kvindelige hjemmehjælper havde ringet på alarmen i elevatoren, hvorefter en vagt var ankommet til stedet, som dog ikke kunne gøre noget.

Vagten ringede derfor rundt for at få hjælp til at åbne elevatoren, hvorved også brandvæsnet blev alarmeret.

Efter noget tid ankom indsatslederen fra Slagelse Brand og Redning til stedet, som heller ikke kunne åbne elevatoren.

Det lykkedes dog til sidst at få fat i nogen som kunne hjælpe og kort efter ankom en lokal elektriker, som fik åbnet elevatoren.

Hjemmehjælperen endte med at have siddet fast i elevatoren i knap to timer, før det lykkedes at få hende ud, tydeligt rystet ovenpå oplevelsen.

Nogle beboere i kvarteret sørgede hurtigt for en flaske vand til hende, mens en kollega som var ankommet, fik beroliget hende.

/112news/

Denne artikel er set470gange.