Afslutning for nye unge brandkadetter hos Benløse Frivillige Brandværn

Afslutning for nye unge brandkadetter hos Benløse Frivillige Brandværn

Fotograf. Casper Hansen – 112news

Torsdag aften bød Benløse Frivillige Brandværn indenfor til afslutning på uddannelsen af Ringsted Kommunes aller første brandkadetter.

I begyndelsen startede der 5 brandkadetter på holdet i Benløse, som er arrangeret i samarbejde med UNG Ringsted i Ringsted kommune.

Corona pandemeien og nedlukningen af Danmark satte dog projektet lidt på standby, hvor uddannelsen kun kunne fortsætte i et meget lille omfang.

Dette fik da også betydning for holdet af brandkadetter, hvor tre af de unge valgte at melde fra.

Men det skulle dog ikke stoppe de to sidste tilbageværende, som hang i og gennemførte uddannelse, iført mundbind, Handsker og afstand til hinanden.

Torsdag aften var der så afslutning på uddannelsen, hvor de begge gennemførte.

De 2 nye brandkadetter kan nu rykke op på Hold 2 i Benløse Frivillige Brandværn, som har fast undervisning hver torsdag på brandstationen i Benløse.

Afslutningen torsdag aften blev markeret med en opvisning, hvor forældre, instruktører, og viceborgmesteren i Ringsted Kommune var inviteret.

Her fik de to nye brandkadetterne i fællesskab med Hold 2 muligheden for, at vise de fremmødte noget af det de havde lært på uddannelsen.

Efter endt opvisning blev der budt på både vådt og tørt, samt diplom overrækkelse og nye uniformer til de 2 uddannede brandkadetter.

– Jeg er super stolt over, at et brandværn som os kan få lov til at uddanne Ringsted kommunes 2 første brandkadetter. Jeg ville ønske vi kunne have beholdt alle 5, men det er ikke noget vi er herrer over. Det udtalte Stationsleder Jesper S. Jensen.

Benløse Frivillige Brandværn er selvfinansierende, men er i stand til at løse de samme opgaver som de almindelige beredskaber.

De indgår dog ikke i det almindelige beredskab, men løser i stedet samarit opgaver, samt  brandvagter med deres autosprøjter til cykelløb og andre arrangementer.

/112news/

Denne artikel er set453gange.