6 personer er anholdt i Vejgaards branden

6 personer er anholdt i Vejgaards branden

Aalborg: Siden 10. januar 2017, hvor mordbranden i Vejgaard blev anmeldt, har der først hos Nordjyllands Politi foregået et omfattende efterforsknings-arbejde og efterfølgende også både hos polsk politi og polsk anklagemyndighed. Polsk politi har i april foretaget flere anholdelser i sagen.
Ved mordbranden omkom 2 personer. Den ene indebrændte person blev via efterforskning identificeret som en 30-årig kvinde fra Polen, der midlertidigt opholdt sig på adressen i Vejgaard. De afdøde til kvinden er underrettet, og den afdøde kvinde vil snarest blive overført til hendes pårørende i Polen. Den anden afdøde, en mand, menes at være en af de formodede gerningsmænd.

Efterforskningen, et samarbejde mellem dansk og polsk politi, antages på nuværende tidspunkt at have vist, at et antal polske formodede gerningsmænd kørte fra først Polen til Danmark og forvoldte branden og umiddelbart herefter vendte de tilbage til Polen igen. Det er disse personer, der nu – foranstaltet af polsk politi – er anholdt. Anholdelserne skete i april måned. I alt 6 personer er anholdt, mens 2 fortsat eftersøges af polsk politi.
”Vi har haft kontakt til de polske myndigheder under hele forløbet, og det vil vi naturligvis fortsat have under sagens videre forløb,” siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Frank Olsen, der understreger, at politiet ikke kan udtale sig yderligere i sagen.

/Pressemeddelelse/
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Denne artikel er set4348gange.