57-årige mand fra Polen fik 40 dages ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark i 6 år for tricktyveri

57-årige mand fra Polen fik 40 dages ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark i 6 år for tricktyveri

Arkiv foto. Midt og Vestsjællands Politi.

Vejle: Den 22. november 2017 fik en kvinde stjålet sin pung ved 7-Eleven i Vejle. Kort efter kunne hun konstatere, at kortet var blevet misbrugt i to nærliggende banker, og at hendes pinkode derfor formentlig var blevet afluret.
Efter at have set videoovervågningen fra den 22. november igennem genkendte personalet i 7-Eleven den 6. december i år de to mænd, som havde afluret kvindens pinkode. Mændene havde netop indfundet sig i butikken igen.

Personalet forsøgte at tilbageholde mændene, men det lykkedes dem kun at tilbageholde den ene mand. Sydøstjyllands Politi kørte straks til stedet og anholdte den pågældende mand kl. 13.30.
Anklagerfuldmægtig Tobias Engby fra Sydøstjyllands Politi forklarer:

– Der var tale om en 57-årig polsk mand, og han erkendte i går i et grundlovsforhør kl. 10.45 i Retten i Kolding, at han havde afluret kvindens pinkode og efterfølgende sammen med sin ven at have stjålet hendes pung. Han forklarede, at han derefter løb hen til to nærliggende hæveautomater, hvor det lykkedes ham at hæve 4.200 kr. Ham og vennen kørte efterfølgende ud af Danmark, men vendte retur i mandags. I forbindelse med anholdelsen af manden fandt Sydøstjyllands Politi i alt 15.300 kr.

Retten i Kolding fandt manden skyldig i overensstemmelse med det han havde erkendt. Manden blev idømt 40 dages ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark i 6 år. Retten dømte ham derudover til at betale erstatning til den forurettede og sagens omkostninger.
Anklagerfuldmægtig Tobias Engby uddyber:

– Anklagemyndigheden nedlagde påstand om udvisning af Danmark i 6 år, da manden anses for en tilstrækkelig reel trussel for grundlæggende samfundshensyn, og den påstand valgte retten at følge.
Manden blev efterfølgende varetægtsfængslet, indtil fængselsstraffen er udstået, og udvisningen kan gennemføres.

/Døgnrapport/
Denne artikel er set14182gange.